KARS Haber Girişi : 06 Temmuz 2019 14:05

Vali Türker Öksüz'den Kurum Müdürleriyle İstişare Toplantısı

Vali Türker Öksüz'den Kurum Müdürleriyle İstişare Toplantısı
Kar Valisi Türker Öksüz’ün Başkanlığında İl Müdürleri Toplantısı Yapıldı.

Kars Olay- Kars Valilsi Türker Öksüz’ün Başkanlığında; idarede birliğin sağlanması, işlerin gözden geçirilerek düzenlenmesi, kurumların ahenkli çalışması için gereken tedbirlerin alınmasını görüşmek ve kararlaştırmak amacıyla İl Müdürleri toplantısı yapıldı.

Vali Türker Öksüz, toplantıda yaptığı değerlendirmede; kamu kurumlarının görevinin vatandaşa hizmet etmek olduğunu belirterek, vatandaşlarımızın haklı istek, şikâyet ve sorunları ile ilgilenmek, bunları takip etmek ve yerine getirmek konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi. 

Kamu hizmetlerinin ilk kademede ve vatandaşa en yakın yerde sunulması ve bürokratik işlemlerin azaltılmasına yönelik tedbirler alınması ve vatandaş müracaatlarında kolaylaştırıcı uygulamalar yapılmasını ve vatandaşların haklı taleplerine yasal mevzuat çerçevesinde çözüm bulunmasını isteyen Kars Valisi Türker Öksüz:“ Devlet malının korunması ve tasarruf tedbirlerinin alınmasına yönelik gerekli tedbirleri almak hepimizin görevidir.  Enerji, zaman, su, kırtasiye, her türlü bina, personel ve araç-gereç kullanımında hassasiyet göstermemiz, tasarruf tedbirlerine uygun davranmamız ve gereken önlemleri almak ve takip etmemiz gerekiyor. Kamu kurum ve kuruluşları tarafından sahip olunan kaynakların en iyi şekilde kullanılması, yatırım ve hizmetlerin daha etkin bir şekilde yürütülmesi bakımından zamanın ve insan gücünün rasyonel kullanılmasına özen göstermemiz ve özellikle işlerimizin zamanında bitirilmesi konusunda azami gayret sarf etmemiz ve bu konuda gereken tedbirlerin alınmasına özen göstermek durumundayız ” şeklinde konuştu. 
Vali Türker Öksüz, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı bir şekilde gelişimlerinin sağlanması için akademik eğitimlerinin dışında sportif faaliyetlere de yöneltilmesi ve sportif faaliyetlerin çeşitliliğinin artırılması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda ilgili kurumların gerekli çalışmaları başlatması talimatını verdi.
Gençler ve çocuklara da çağrıda bulunan Vali Öksüz, gençlerin sporla ilgilenmesinin bedensel ve zihinsel gelişimlerine büyük katkı sunacağını belirterek, gençlerin ve çocukların mutlaka arzu ettikleri bir spor dalında faaliyet göstermesini istedi. 
Valilik makamı toplantı salonunda yapılan İl Müdürleri toplantısı, kurumları ilgilendiren çeşitli konularda istişare edilmesinin ardından sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.