Kars Olay-Dernek Başkanı Bahattin Şeker tarafından karşılanan Vali Öksüz ve Başsavcı Aygün, Dolunay Derneği Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, dernek yönetimi ve üyeleriyle tek tek tokalaşıp hal hatır sordular.

Vali Türker Öksüz yaptığı konuşmada, “Benim prensip olarak engelliler gününün böyle bir günde bu şekil kutlanması çok da içime sinmez hiçbir zaman. Ama bu bir vesiledir. Dünya Engelliler Gününü kutluyor ve inşallah size hayırlı olur diyorum. Sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum.” dedi.

Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak’ın İşaret Dili Kursuyla ilgili yaşanan aksaklıkları dile getirmesi üzerine Vali Öksüz, “Bakın size net bir şey söyleyeyim. Milli Eğitimle veya diğer kurumlarla ne işiniz varsa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Aydın Bey, Aydın Bey olmadı ben. Yani muhatap benim. Hiç başka bir  yer aramayın. Bana iletin ‘şu sorunumuz var şu kurumda şöyle bir eksiğimiz var, tanıklığımız var veya bir problemimiz var’ diyin biz çözelim. Çözebileceğimiz bir şey varsa onu çözelim yani böyle bir problem olmasın. Bir şeye takılmasın.İşlerimizin hızlandırılması anlamında da söylüyorum.” dedi.

Dolunay Derneği yönetimi ve üyeleri de kendilerini tanıttıktan sonra dolmuşlarda ve rampasız yollarda yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. Durmama Satılmış’ın Karacaören Köyü’nün yol sorunu dile getirmesi üzerine Vali Türker Öksüz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Yiğit’i telefonla araşarak konuyla acilen ilgilenilmesi talimatı verdi.

Kars İşitme Engelliler Derneği Başkanı Dursun Göngör, başkan yardımcısı Barış Özeroğlu ve Tercüman Elif Kalkan da sorunlarını, istek ve taleplerini Vali Öksüz’e ileterek İşitme Engelliler Derneği’nde de kendisini ağırlamak istediklerini söylediler.

Ziyarete Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay ve Valilik Basın Protokol Müdürü Seyit Müçteba Erdem de eşlik etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.