Kars'ta Büyük Zafer'in 97. Yıl Dönümü Kutlandı

Kars Olay-Hükümet Konağı önündeki törende ilk olarak Vali Türker Öksüz, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tuğgeneral Özgür Nuhut, Belediye Başkan V. Mehmet Boçnak, Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Tören programına Kars Valisi Türker Öksüz, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, kurum müdürleri, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, vatandaşlar ve sivil toplum örgütleri katıldı.

Valilik Makamında gerçekleştirilen tebrik kabul törenin ardından Hükümet Konağı önünde devam eden tören etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı ile günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşma ve şiirler okundu. Daha sonra Vali Türker Öksüz, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tuğgeneral Özgür Nuhut  tören arabası ile Kars halkının bayramını tebrik etmesi sonrasında gösteri yürüyüşü yapıldı.

Vatandaşlar özellikle askeri araçların geçiş töreni esnasında ellerinde bayraklar ve alkışlarla tören coşkusunu yaşadı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaların törene katılanlar daha sonra Kars Garnizon Şehitliğine geçti. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunmasıyla şehitler anısına saygı atışı yapıldı. 

Kars Valisi Türker Öksüz şeref defterini imzalamasının ardından burada yaptığı konuşmada;

Yüce milletimizin bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği 30 Ağustos Zaferi’ni kutlamak, aynı zamanda vatan uğruna şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi anmak için şehitlerimizin manevi huzurunuzdayız.

Kahraman ecdadımızın kadın-erkek, genç-yaşlı demeden tüm fertleriyle kazandığı tarihin kaydettiği ender zaferlerden birisi olan 30 Ağustos zaferi ile vatanımız işgalden kurtarılmış ve cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır.

30 Ağustos zaferi, tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimizin gücünü bir kez daha ortaya koymuştur. bu eşsiz zafer, birbirine kenetlenmiş bir milletin vatanına, özgürlüğüne ve değerlerine olan aşkı ve inancının eseridir. 

 

Aziz Şehitlerimiz,

Canınızı vererek bizlere emanet ettiğiniz bu vatanı sizler gibi koruyabilmek, yaşatabilmek ve daima ileriye götürmek azmindeyiz. bu toprakların vatanımız olarak kalması için gösterdiğiniz fedakârlıklar, yüce Türk milletinin kalbinde ve şanlı Türk direnişi tarihinde her zaman müstesna bir yer işgal edecek ve gelecek kuşaklar sizleri minnetle anacaktır. 

 

Ülkemizin varlığına kasteden iç ve dış hiçbir güç, istiklalimizin ve istikbalimizin üzerine gölge düşüremeyecek, Türkiye'yi bölemeyecek, devletimizi yıkamayacak, ezanlarımızı susturamayacak, bu ülkeye diz çöktüremeyecek, bu aziz millete boyunduruk vurduramayacak, ay-yıldızlı al bayrağımız dünya durdukça göklerde dalgalanmaya devam edecektir. 

 

Bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşları olmak üzere, yıl dönümünü kutladığımız büyük zafer ve şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bize armağan eden, vatanın bölünmez bütünlüğünü ve Türk milletinin huzuru ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen tüm aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. 

 

Vatan size minnettardır. ruhunuz şad olsun." sözlerini ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.