KARS Haber Girişi : 17 Nisan 2018 14:00

Vali Doğan'dan 'Miraç Kandili' Mesajı

Vali Doğan'dan 'Miraç Kandili' Mesajı
Kars Valisi Rahmi Doğan, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kars Olay-Kars Valisi Rahmi Doğan, Miraç'ın, Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) Efendimizin, Yüce Rabbimizin izni ve keremiyle gerçekleştirdiği hikmet, olduğunu belirterek, yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi: "Mübarek üç ayların başlangıcında idrak ettiğimiz Regaip Kandilinin ardından feyiz ve bereketin arttığı bir başka mübarek gece olan Miraç Kandiline erişmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Miraç; âlemlere rahmet elçisi olarak gönderilen sevgililer sevgilisi Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) Efendimizin, Yüce Rabbimizin izni ve keremiyle gerçekleştirdiği hikmet, hediye ve müjdelerle dolu manevi bir yolculuktur.
 
Bizler, gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede Sevgili Peygamberimizin sadece gerçek imanla anlaşabilecek kutlu yolculuğunun anlamını kavramaya çalışarak; yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz.
 
Bu duygu ve düşüncelerle İslam âleminin ve Karslı hemşerilerimin Miraç Kandil’ini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin barış ve kardeşliğe susamış tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.