KARS Haber Girişi : 09 Nisan 2018 23:48

Vali Doğan Kars İçin 2018 Yılı Yatırımlarını Açıkladı

Vali Doğan Kars İçin 2018 Yılı Yatırımlarını Açıkladı
Kars Valisi Rahmi Doğan, 2018 yılı içerisinde Kars'a kazandırılacak tesis ve yatırımları açıkladı.
Kars Olay- Kars Valisi Rahmi Doğan, gerçekleştirilen Kars İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılının ikinci dönem toplantısında, Ulaştırma Denicilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın destek ve girişimleri ile 2018 yılında Kars'ta başlayacak ve Kars halkının hizmetine sunulacak tesis ve hizmetleri açıkladı.
 
KÖYDES Aracılığı ile 40 Milyon TL 
Vali Rahmi Doğan konuşmasında; "KÖYDES aracılığı ile  Kars İl Özel İdaresi'ne 40 milyon TL'lik bir bütçe aktarıldığını, bu bütçe ile sıcak asfalt, Köy içme suyu ve hayvan içme suyu alanlarında kullanılacağını söyledi. Köy yollarında artık stabilize yolların değil sıcak asfalt kaplamalı yolların yapılacağını belirtti. Asfalt çalışmalarının devam edeceğini fakat geçen yılki rakama ulaşmayacaklarını belirterek yıl içerisinde köy yollarının sıcak asfalt ile yapılması çalışmalarının devam edeceğini belirtti.
 
Su Hayattır/ Göletler ve Sulak Alanlar Oluşturulacak
Kars Valisi Rahmi Doğan, Hayvan varlığının çok olduğu için, bu yıl içme suyu ve  hayvansal su kullanım sorunlarının ortadan kaldırılması adına "Gölet ve Sulak Alanlar" yaratarak tarım ve hayvancılığa destek olunacağını belirtti. DSİ 24. Bölge Müdürlüğü tarafından12 gölet ihalesi tamamlandığını ayrıca Kars İl Özel İdaresi tarafından ise gerekli gölet ve sulak alanlarla alakalı projelerin hazırlandığını söyledi. Bunun la birlikte DAP tarafından başlanılan projelerinde tamamlanacağını konuşmasına ekledi.
Vali Doğan, mevcut 3 köyümüzde temel içme suyu sorunu vardı, biz bu sorunu İller Bankası aracılığı ile çözdük. Niksar Göleti yapımına da başlanılıyor.
 
Bakan Arslan'ın Talimatı ile PTT Kars'a 10 Milyon TL'lik Gençlik Merkezi Yapacak
Vali Rahmi Doğan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın talimatları ile PTT tarafından, İl Emniyet Müdürlüğü yanında atıl vaziyette bulunan ve öncesinde Orman İşletme Müdürlüğü (Eski MİT Binası) olarak kullanılan binanın yıkılarak Kars için Gençlik Merkezi yapılacağını açıkladı. 
Doğan, Bakanımız Ahmet Arslan'ın şehrimize önemli hizmetlerin getirilmesi noktasında PTT tarafından buraya 3 katlı Bölümden oluşan içerisinde sinema, fast food gibi sosyal donatıları olan Gençlik Merkezi'ni Kars halkının hizmetine sunulacağını ifade ederek bu hizmet için 5 Milyon TL'lik ödeneğin olduğunu buna ilaveten 5 Milyon TL'lik bir ödeneğin yine gelerek toplam 10 Milyon TL tutarındaki bu hizmetin bu yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağını belirtti.
 
Türk Telekom'dan Kars'a 24 Derslikli Okul
Milli Eğitim Müdürlüğü'nde de yatırımlarımız devam ediyor. Türk Telekom tarafından Kars'ta 24 derslikli okul yapılacağını belirten Rahmi Doğan, proje hakkında detaylı bilginin ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.