Kars Olay-17 yaşındaki Umut Ali Özmen için olayın haber alınmasının hemen akabinde sınır makamı olarak, Valilik olarak Ermenistan makamları ile irtibata geçtiklerini belirten Vali Doğan,"İlimizde gelen bir olay var, 24 Temmuz günü Umut Ali Özmen isimli vatandaşımız gayriresmi olarak Ermenistan tarafına geçiyor ve gözaltına alınıyor. Haberin tarafımızdan alınmasından arından Valilik olarak Ermenistan makamlarıyla görüştük. Ermenistan makamları konunun diplomatik yoldan çözümü konusunda bize iletimde bulundular. Bizde bunun üzerinde Dış İşleri ve İç İşleri Bakanlığımızı bilgilendirdik. Büyük ihtimal pazartesi günü Türkiye'ye dönecek. Umut Ediyorum ki çocuğumuz kısa süre içerisinde ülkemize döner." açıklamalarında bulundu.

 Ermenistan tarafından konunun diplomatik yoldan çözümü konusunda görüşleri üzerine konuyu hem İçişleri Bakanlığına hem de Dışişleri Bakanlığına ilettiklerini söyledi.
 
Konunun çözümü için İnterpol Daire Başkanlığı ile Ermenistan İnterpol’ü arasında görüşmelerin devam ettiğini belirten Vali Doğan, konunun İlgili Bakanlıklar ve Valilikçe titizlikle takip edildiğini söyledi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.