TÜRKİYE Haber Girişi : 04 Mayıs 2023 13:18

Temeli Ahmet Arslan'ın Bakanlığı Döneminde Atılan Zigana Tüneli Açıldı

Temeli Ahmet Arslan'ın Bakanlığı Döneminde Atılan Zigana Tüneli Açıldı
Kars Milletvekili 65. Hükümet UDH Bakanı Ahmet Arslan'ın bakanlığı döneminde Temeli Atılan Zigana Tüneli Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı.

Kars Olay-  Kars Milletvekili, Ak Parti 6. Dönem MKYK üyesi ve 65. Hükümet UDH Bakanı  Ahmet Arslan'ın UDH Bakanlığı döneminde,  14.5 kilometre uzunluğundaki iki tüp tüneliyle dünyanın en uzun ikinci, Türkiye’nin ve Avrupa’nın ise en uzun tüneli  olma özelliği taşıyan Yeni Zigana Tüneli’nin temel atma töreni  son Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla 17.03.2017 tarihinde  Gümüşhane'de yapılmıştı. 

 

 

Kars Milletvekili Ahmet Arslan'ın UDH bakanlığ döneminde temelleri atılan;  587 metre uzunluğu ile İstanbul'un en yüksek yapısı olarak tarihe geçen Çamlıca Kulesi, Türkiye'nin birinci, dünyanın ise ikinci en yüksek ayaklı viyadüğü olma özelliği taşıyan Eğiste Hadimi Viyadüğü, Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanını alan 1915 Çanakkale Köprüsü gibi birçok mühendislik harikası esere bir yenisi daha eklendi. 

 

Temeli Arslan'ın Bakanlığı döneminde atılan, Gümüşhane-Trabzon karayolu arasında yapımına başlanılan  14.5 kilometre uzunluğundaki iki tüp tüneliyle dünyanın en uzun ikinci, Türkiye’nin ve Avrupa’nın ise en uzun tüneli  olan yeni Zigana Tüneli  de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

 

Kars Milletvekili, Ak Parti 6. Dönem MKYK üyesi ve 65. Hükümet UDH Bakanı  Ahmet Arslan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda; Bakanlığım döneminde temelini attığımız ZİGANA TÜNELİ’nin açılışı Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan  tarafından gerçekleştirildi. Dünden bugüne emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Eser Siyaseti  Türkiye Yüzyılı'nda da devam ediyor…" İfadelerini kullandı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.