KARS Haber Girişi : 27 Kasım 2022 03:25

Temeli Ahmet Arslan'ın Bakanlığı Döneminde Atılan Türkiyenin En Yüksek Viyadüğü Hizmete Açıldı

Temeli Ahmet Arslan'ın Bakanlığı Döneminde Atılan Türkiyenin En Yüksek Viyadüğü Hizmete Açıldı
Kars Milletvekili 65. Hükümet UDH Bakanı Ahmet Arslan'ın bakanlığı döneminde temelleri atılan Eğiste Hadimi Viyadüğü hizmete açıldı.

Kars Olay- Kars Milletvekili  Ahmet Arslan'ın UDH Bakanlığı döneminde temeli atılan mühendislik harikası bir eser daha tamamlanarak hizmete açıldı.

Konya'da  yapımı tamamlanan,  Akdeniz ile İç Anadolu'yu kesintisiz birbirine bağlayacak olan Eğiste Hadimi Viyadüğü, bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı. 

 

TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK DÜNYANIN İKİNCİ EN UZUN DENGELİ KONSOL KÖPRÜSÜ

Toroslar üzerinde "dengeli konsol" yapım metoduna göre yükseklikleri 42-166 metre olan, 8 orta ve 2 kenar ayak üzerinde kurulan köprü; Türkiye'nin birinci, dünyanın ise ikinci en yüksek ayaklı viyadüğü olma özelliği taşıyor. 

 

Türkiye'nin en yüksek ve en uzun dengeli konsol köprüsü olacak viyadük, 12,5 metre platform genişliğe sahip 2 farklı köprü şeklinde projelendirildi.

 

Arslan, mühendislik harikası eserle ilgili   sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "2017 yılında başlattığımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün açılışını yaptığı Eğiste Hadimi Viyadüğü; 1372 m. boyu ve 165 m. ayak yüksekliği ile Türkiye'de yapılmış en yüksek viyadük oldu. Dünden bugüne emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum." İfadelerini kullandı. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.