TÜRKİYE Haber Girişi : 29 Mayıs 2021 22:14

Temeli Ahmet Arslan döneminde atılan Çamlıca Kulesi hizmete açıldı

Temeli Ahmet Arslan döneminde atılan Çamlıca Kulesi hizmete açıldı
Kars Milletvekili 65. Hükümet UDH Bakanı Ahmet Arslan'ın bakanlığı döneminde 20 Ağustos 2016'da temelleri atılan Çamlıca Kulesi bugün hizmete açıldı.

Kars Olay- Binali Yıldırım'ın bakanlığı dönemide sözleşmesi yapılan ancak  Ahmet Arslan'ın UDH bakanlığı döneminde temelleri atılan ve 587 metre uzunluğu ile İstanbul'un en yüksek yapısı olarak tarihe geçen Çamlıca Tepesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

 

Çamlıca Kulesi'nin tasarımında Türkler için tarih boyunca önemli bir simge olan lale çiçeğinden esinlenildi ve yapı ona göre yapıldı.

 

 

HAZİRAN  2017'DE ARSLAN: “BETON TAMAM LALE GİYDİRECEĞİZ”

Bakan Arslan,“221 metrelik beton aksamı tamamen bitirdik. Beton aksamın etrafında Osmanlı’dan bugüne gelen, İstanbul’un sembolü olan lale motifli bir giydirme yapacağız. O da 15 parçadan müteşekkil, her biri 3 kat yüksekliğinde, yaklaşık 13,5 metre yüksekliğinde 15 parçayı da dışarıdan yukarıya giydirerek kuleyi tamamlamış olacağız.” Demişti.

 

Haziran 2018'de açılması planlanan kule, UDH bakanı Ahmet Arslan'ın  değişmesinden sonra 3 yıl gecikmesine rağmen tamamlandı ve İstanbul'un siluetini "anten çöplüğü"nden kurtararak, aynı anda 100'den fazla yayın kuruluşuna hizmet vermeye başladı.

 

Çamlıca Kulesi ve etrafı, hediyelik eşya mağazaları, kafeteryaları, restoranları ve eşsiz manzaraya hakim seyir teraslarıyla kısa vadede ülke ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacak bir cazibe merkezi olacak.

 

Kars Milletvekili, MKYK üyesi ve 65. Hükümet UDH Bakanı  Ahmet Arslan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda; "Hayal et ve gerçekleştir; Ak Parti geleneği... İstanbul’un yeni simgesi Çamlıca Kulesi  hayırlı ve uğurlu olsun.  Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde eser siyasetine devam ediyoruz. Dünden bugüne emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." İfadelerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.