KARS Haber Girişi : 05 Mayıs 2020 23:41

Tarım Müdürü Karslı Çiftçiyi Bakanla Görüştürdü

Tarım Müdürü Karslı Çiftçiyi Bakanla Görüştürdü
Kars Tarım ve Orman İl Müdürü Hüseyin Düzgün Karslı çiftçilerle birlikte Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile telekonferansla görüştü.

Kars Olay-Kars Tarım ve Orman İl Müdürü Hüseyin Düzgün göreve geldiğinden bu tarafa Kars'taki çiftçilere devletin tüm olanlarını sunuyor. Tarım ve hayvancılık alanında Türkiye'nin lokomotif ili sayılan Kars'ta çiftçileri sahada yalnız bırakmayan İl Müdürü Hüseyin Düzgün son olarak ise Karstaki çifçileri Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile telekonferansla görüştürdü. Sohbet havsında geçen telekonferans görüşmesinde bir dizi müjde de verdiği öğrenildi. Bilgisayarı yetiştiricinin çiftliğine kadar götüren İl Müdürü Düzgün böylelikle çiftçiyi ayağına çağırmak yerine herzaman olduğu gibi farkını bir daha ortaya koyarak çiftçinin ayağına gitmiş oldu.

 

BAKAN PAKDEMİRLİ'NİN VİDEOKONFERANSLA GÖRÜŞMESİNDE ÇİFTÇİLERE VERDİĞİ MÜJDELER ŞÖYLE:
Sayın Bakanımız çiftçilerle buluşmasında şu müjdeleri verdi. 
1- 100 milyon liralık bir kaynağı büyükbaş yetiştiricilerimize hayvan başı 65 ₺ olarak destekleme ödemesi yapacak
2- Çiftçilerimiz ürünlerini ticaret ve hazine Bakanlığı kontrolünde olan dijital tarım pazarı (ditap) projesi sayesinde sözleşmeli ekim yaparak değerinde direkt alıcı bularak satabileceği bir sistem kuruluyor
3- Sanal interaktif ders proğramı sayesinde çiftçinin her tür bilgiye ve canlı eğitime ulaşacağı bir proje başlatılıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.