KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 03 Mayıs 2018 13:28

Tarihi Beylerbeyi Sarayına Defineciler mi Dadandı?

Tarihi Beylerbeyi Sarayına Defineciler mi Dadandı?
Kars Kalesi eteklerinde bulunan ve 1579 yılında Lala Mustafa Paşa tarafından inşa edilen Beylerbeyi Sarayı, turizme kazandırılma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken son günlerde defineciler de geceleri tarihi sarayı kazmaya başladı.

Kars Olay / ÖZEL- Kars Kalesi eteklerinde 1579'da Lala Mustafa Paşa tarafından inşa edilen Beylerbeyi Sarayı'nın restorasyon çalışmaları bu yıl kaldığı yerden devam ediyor. Yapılan kazılarda tarihi saray gün be gün göz önüne gelirken bir taraftan da sarayın yeni belası define avcıları oldu. 
Restorasyon çalışmasında görev alan personel akşam paydos ettikten sonra define avcıları gece saatlerinde tarihi saraya izinsiz girerek define arıyorlar. Özellikle tarihi sarayda define bulma umuduyla kazma kürekle sarayın içindeki yapılara zarar verir derecede kazı yapan definecilerin değerli bir şey bulup bulmadığı ise soru işareti olarak hafızalarda kalıyor. İnşaat çalışmalarının son bulmasından sonra çalışanların tarihi saraydan ayırılması ile de gece karanlığına terk edilen ve güvenliğin olmadığı çalışma sahası ise görünen o ki definecilerin umuduna kalıyor. 
Gece bekçisinin veya bir güvenliğin olmadığından faydalanan define avcılarının önümüzdeki günlerde daha da fazla tarihi yapıya zarar vermesinden endişe ediliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.