İLÇELER Haber Girişi : 26 Kasım 2017 13:40

Sarıkamışlılar Avrupa Standartlarında İçme Suyuna Kavuştu

Sarıkamışlılar Avrupa Standartlarında İçme Suyuna Kavuştu
Sarıkamış Belediyesi, Şebeke Suyu Projesi kapsamında su arıtma tesisini ve şebeke hattını tamamlayarak ilçe halkına Avrupa Standartlarına uygun temiz içme suyu hizmeti vermeye başladı.

Kars Güncel- Sarıkamış Belediyesi, Şebeke Suyu Projesi kapsamında su arıtma tesisini ve şebeke hattını tamamlayarak ilçe halkına Avrupa Standartlarına uygun temiz içme suyu hizmeti vermeye başladı.  

Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Toksoy Kars  Güncel ve Kars Olay Gazetelerine yaptığı açıklamada, ilçede vatandaşların temiz şebeke suyuna kavuşturulduğunu söyledi.

Bunun için yaptırdıkları su arıtma sisteminin tamamlandığını, sistemin faaliyete geçirildiğini ve bununla birlikte ilçe merkezinde 100 km su şebeke hattını yenilediklerini belirtti.
 
Başkan Toksoy; "Avrupa standartlarında arıtma kalitesine sahip tesisimiz sayesinde bundan böyle vatandaşlarımız temiz su içebilecekler. Sarıkamış'ta yaşayan biri olarak suların çamurlu veya bulanık akması beni çok rahatsız ediyordu en büyük idealim ilçe halkına temiz su içirebilmekti. Çok şükür idealimi gerçekleştirdim. Yeni tesisimizle birlikte İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik hükümlerinde belirtilen temiz ve sağlıklı suyla vatandaşlarımızı kavuşturduğumuz için çok mutluyum.'' dedi.
 
Sarıkamış'ın İçme Suyu Şebekesini Tamamen Yeniledik
 
Ayrıca Belediye Başkanı Köksal Toksoy; "İçme suyu ihtiyaç açığımızı açtığımız 2 sondaj kuyusu ile 150 mt derinlikten aldığımız 2 kuyudan toplam 40 lt/ sn temiz suyu 4000m3 lük depomuza verdik. Vatandaşlarımız artık su sorunu yaşamayacaktır. Su şebekemizde tamamlandığı için yer altındaki kaçak ve kayıplarımızda artık olmayacak. Bu vesile ile bundan sonra su problemi kalmayacaktır. 
Bu dönemde Sarıkamış'ta bulunan içme suyu şebekesini tamamen yeniledik. Eski şebeke suyu hattımız ömrünü tamamlamış ve kansarojen madde içeren asbes çimento borular ve paslı  pik demir borulardı. Onların yerine yaklaşık 100 km su şebeke hattını sağlık şartlarına uygun polietilen boru ile yeniledik. İçme suyu şebeke hattımızı tamamen bitirmiş durumdayız. Şebeke sularımız artıma tesisinden filtrelenerek gelmekte. Kızılçubuk, Çataldere ve Sarıkamış Deresi, Kurtdere ve bunlara ilaveten iki tane sondaj vurarak yeni su kuyusu açtık buralardan gelen suyu  artıma tesisine aldık. Böylece ilçemizin içme suyu açığını kapatarak tamamlamış olduk. Böylece vatandaşlarımıza yeni şebeke hattımızdan arıtılmış ter temiz su içiriyoruz, bütün musluklardan temiz su akmakta. Bugünden itibaren bütün ilçe artıma tesisinden arıtılmış Türk İçme Suyu Standartlarına uygun  halde tertemiz sağlık şartlarına uygun içme suyu kullanmakta." dedi.
 
 
 
 

 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.