İLÇELER Haber Girişi : 21 Kasım 2017 14:50

Kars'ta Sorumsuz Okul Müdürüne Soruşturma

Kars'ta Sorumsuz Okul Müdürüne Soruşturma
Kars Kağızman Aras Anadolu Lisesi duvarlarına yazılan yazılara zamanında müdahale etmeyen okul müdürü Tufan Ayhan hakkında Kağızman kaymakamlığı talimatıyla soruşturma açıldı.

Kars Olay-Kağızman gündem haber sitesinde bu nasıl okul başlığı ile yayınlanan haberde okulun birçok duvarında sorumsuz ve müstehcen kelime içeren yazıların okul idaresi tarafından silinmemesine okul velileri tepki göstermişti bunun üzerine harekete geçen Kağızman kaymakamlığı okul müdürü ve sorumlalar hakkında idari soruşturma başlattı. Ayrı yeten bakanlık yetkililerinin bu tür olayların tekrarlanmaması için harekete geçtiği belirtildi.

BURASI NASIL BİR OKUL?
Kağızman’da daha önce son üç yılda yüzlerce öğrencinin sınıfta kalması ile gündeme gelen Kağızman Aras Anadolu Lisesi duvarlarındaki yazılar bu okulda eğitimin nasıl bir boyut aldığını gösteriyor.
Kağızman’ın köklü ve en eski okulu olan ve geçmiş dönemlerde başarılı bir eğitimle adını duyuran eski adı Kağızman lisesi düzensizliği ile vatandaşlardan tepki topluyor son 3 yılda yüzlerce öğrencinin sınıfta kaldığı ideasıyla gündeme gelen okulun duvarlarındaki yazılar velileri isyan ettirdi.

 Çocuklarının isimlerinin yanlış ve doğru olmayacak hallerde okul duvarlarında gören veliler duruma tepki gösterdiler yapılan bütün uyarılara rağmen duvardaki yazıların silinmemesi aksine her geçen gün yazılara yenilerinin eklenmesi bu okuldaki eğitim durumunun nereye gittiğini açıkça gösteriyor okul velilerinden B.Y. çocuğum Aras Anadolu lisesinde başarı sağlayamadı okul idaresinin vurdumduymazlığı ve eğitimin kötü olması nedeniyle çocuğuma başka okula aldırdım dedi bazı vatandaşlar ise sayın bakanımız ilçemize bir sürü yeni okul kazandırdı ilçe milli eğitim ve bazı okullar eğitim alanında bir sürü başarı elde etti peki bu katkı ve başarılara böylemi sahip çıkılacak diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 Birçok veli okul duvarlarındaki yazılar çocuklarımızın psikolojisini bozdu okula gitmek istemiyorlar sayın valimizin bu olaya el atmasını istiyoruz dediler. ULUSAL

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.