İLÇELER Haber Girişi : 04 Ocak 2020 23:59

Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı

Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı
Kars Valiliği tarafından Sarıkamış Harekâtında şehit düşen 90 Bin Mehmetçiğin şehadetlerinin 105. seneyi devriyesi münasebeti ile anma programı düzenlendi.

Kars Olay-Sarıkamış’ta düzenlenen anma programına; TBMM Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Celal Adan, Gençlik Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Kars Valisi Türker Öksüz, eşi Meral Öksüz, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Kars Milletvekilleri 65. Dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, TBMM İdari Amiri Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, İstanbul Milletvekili Mehmet Bülent Karataş, Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, bürokratlar ile diğer protokol üyeleri katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program, Beyaz Hüzün isimli film gösteriminin ardından Kars Milletvekilleri 65. Dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Valimiz Türker Öksüz, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Gençlik Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TBMM Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Celal Adan’ın konuşmaları ile devam etti.

 

Kars Valisi Türker Öksüz yaptığı konuşmada; Sarıkamış Harekâtında, kutsal vatan topraklarını müdafaa etmek uğruna şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi anmak üzere ilimize gelen tüm katılımcılara teşekkürlerini ileterek, Sarıkamış Şehitlerimiz ile birlikte tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet duyguları ile andı.

 

Çanakkale’nin, Dumlupınar’ın önsözü niteliğinde olan Sarıkamış Harekatının,  kurtuluş mücadelemiz ve harp tarihi açısından önemli ve stratejik bir olay olduğunu belirten Sayın Vali Öksüz, Sarıkamış’ta yaşananların olayların özellikle genç kuşaklara iyi aktarılması gerektiğine vurgu yaptı.

 

Sarıkamış Harekâtının, Türk Milletinin vatanı ve kutsal değerleri uğruna olumsuz şartlara rağmen neler yapabileceğinin en güzel örneği olduğunu belirten Kars Valisi Türker Öksüz, Sarıkamış Harekatı’nda gösterilen fedakârlıkların vatana adanmışlık destanı olarak tarihe geçtiğini söyledi.

 

Sarıkamış’ta, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşında verilen mücadelenin bugün Suriye’de, Irak’ta ve diğer coğrafyalarda terör örgütlerine ve emperyalist güçlere karşı verildiğini belirten Sayın Valimiz, Ülkemizin barış isteyecek cesarette, savaşı göze alacak güçte olduğunu söyledi.

 

Konuşmasında ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve bekası uğruna Malazgirt’ten Sarıkamış’a, Çanakkale’den Sakarya’ya Kıbrıs’tan 15 Temmuz’a, Zeytin Dalı’ndan Barış Pınarı’na kadar canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığını belirten Vali Öksüz, düzenlenen programlara desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen Bakanlıklara ve diğer kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerini ileterek sonlandırdı.

 

Kars Valisi Türker Öksüz'ün ardından konuşmalarını yapan protokol üyeleri,  Sarıkamış Şehitleri başta olmak üzere bu vatan için şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve dua ile anarak, programlarda emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Suskun 06 Ocak 2020 00:20

    Ellerine sağlık.