İLÇELER Haber Girişi : 04 Ocak 2020 22:27

Sarıkamış'ta Yeni Telesiyej Hizmete Açıldı

Sarıkamış'ta Yeni Telesiyej Hizmete Açıldı
Kars Valiliği tarafından Sarıkamış Kayak Merkezi'ne yaptırılan "Bubble" tipi kapalı telesiyej sistemi açılış töreni gerçekleştirildi.

Kars Olay- Kars Valiliği tarafından Sarıkamış Kayak Merkezine yaptırılan yeni telesiyej sistemi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Programda; Kars Milletvekilleri TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, 65. Dönem UDH Bakanı  Ahmet Arslan, Vali Türker Öksüz, , Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile Gençlik Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu birer konuşma yaptılar.

Konuşmasına, Sarıkamış Harekâtının 105. Yılında tüm şehitlerimize rahmet ve minnet duygularını ifade ederek başlayan Vali Türker Öksüz, Sarıkamış’ın tarihi dokusu, özgün kültürü ve eşsiz doğasıyla ülkemizin cennet kösesi olduğunu söyledi.

Sarıkamış’ın Kayak Merkezinin, mevcut konaklama tesisleri ve yatak kapasitesi ve alt yapısı ile cazibe merkezi konumunda olduğunu belirterek, hizmete giren yeni telesiyej sistemi hakkında bilgiler verdi.

Saatte 4 bin 600 kişi taşıma kapasiteli otomatik geçiş sistem özellikli dijital turnikeli telesiyej sistemlerine ilave olarak bu yıl hizmete sunulan bin 850 metre uzunluğunda, 6 metre/saniye hızında, saatte 3 bin kişi taşıma kapasiteli, 6 kişilik ayrılabilir klemensli koltuklu, direkt drive, dış hava koşullarından koruyan rüzgârlıklı (bubble) yeni telesiyej sisteminin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Kars Valisi Türker Öksüz, konuşmasını; yeni telesiyej sisteminin hizmete girmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek sonlandırdı.

Bakan Kasapoğlu ve Pakdemirli ise yaptığı konuşmada, Sarıkamış Şehitlerimiz anmak üzere serhat şehri Kars’ta bulunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek hizmete giren yeni telesiyej sisteminin Sarıkamış Kayak Merkezi için hayırlara vesile olması dileğinde bulundular. Yeni telesiyej sistemi konuşmaların ardından protokol tarafından yapılan incelemenin ardından hizmete girdi.

Gençlik Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Vali Türker Öksüz, Kars Milletvekilleri 65. Dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ve diğer protokolün katılımıyla gerçekleştirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.