ASAYİŞ Haber Girişi : 27 Haziran 2019 15:30

Okul İnşaatından Kablo Çalan Hırsızlar Yakalandı

Okul İnşaatından Kablo Çalan Hırsızlar Yakalandı
Kars’ta DSİ yerleşkesinde devam eden okul inşaatı ile restorasyon çalışmaları devam eden Beylerbeyi Sarayı’nda meydana gelen kablo hırsızlığı ile ilgili 7 şüpheli yakalandı.

Kars Olay-Kars Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği görevlilerince Halitpaşa Mahallesi DSİ Yerleşkesi karşısında yapımı devam eden okul inşaatı ile Kaleiçi Mahallesi Kale Altı mevkiinde restorasyon işlemleri devam eden Beylerbeyi Sarayı inşaat sahasında 12 bin TL değerindeki kablo hırsızlığı meydana geldi.

25 Haziran 2019 günü yapılan eş zamanlı operasyonda, hırsızlık olayını gerçekleştiren ve hırsızlık mallarını satın aldıkları tespit edilen 7 şüpheli şahıs suç eşyası bakır kablolar ile birlikte yakalanarak göz altına alındı. Suç eşyasını satın alan V.P ve M.P isimli 2 şüpheli şahıs Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, adli mercilere sevk edilen 5 şüpheliden, B.Ç isimli şahıs doğrudan, Ü.Ç, Ş.K, A.Y ve S.B isimli şahıslar ise (müştekilere ait zararı karşıladıklarından) 26 Haziran 2019 günü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Halkımızın güven ve huzur ortamına yönelik olarak, suç ve suçluyla mücadelemiz demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük bir hassasiyetle devam edecektir.” denildi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.