KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 17 Mart 2018 21:13

Minik Yürekliler Sarıkamış Harekatını Canlandırdı

Minik Yürekliler Sarıkamış Harekatını Canlandırdı
Kars'ta 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinliğinde Minik öğrencilerin canlandırdığı Sarıkamış Harekatı duygulandırdı.

Kars Olay-İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen programda Yalınkaya İlkokulu öğrencileri Sarıkamış Harekatını canlandırdı. İlkokullar arası düzenlenen yarışmada birinci olan Yalınkaya İlkokulu Öğrencisi Yağmur Poskurlu sahneye davet edildi.

Sarıkamış Harekatının canlandırılmasıyla sahneye gelen minik öğrenci ayakta alkışlandı. Sarıkamış Harekatını canlandıran minik yürekliler senrayoya göre, aşıklık oyunu oynadıkları sırada anons ile Sarıkamış Harekatına çağrılıyor. Oyun çağındaki minik öğrenciler "BAYRAK İNMEZ EZAN DİNMEZ" diye yola koyuluyor. Savaşa katılan çocuklar kar yağışı altında askeri ve yazlık kıyafetlerle ilerlemeye çalışıyor. Soğur hava ve kar yağışı nedeniyle ilerleyemeyen ve şehit olan askerler ellerindeki Türk Bayrağını düşürmemesi duygulandırdı. 

Bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadığı sahnede, daha sonra yarışmada birinci olan Yağmur Poskurlu sahne alarak İstiklal Marşını okudu. Duygu dolu anların yaşandığı bölümde vatandaşlar minik yüreklileri ayakta alkışladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.