SİYASET Haber Girişi : 17 Mart 2018 00:58

Başkan Çalkın'dan Kars Şeker Fabrikası İçin Açıklama

Başkan Çalkın'dan Kars Şeker Fabrikası İçin Açıklama
AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, son günlerde Türkiye'de Şeker Fabrikaları özelleştiriliyor, Kars Şeker Fabrikası'nın durumu ne olacak? konusu hakkında açıklama yaptı.
Kars Olay- AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın Kars Şeker Fabrikası'nı hakkında çıkan özelleşiyor bilgi kirliliği hakkında açıklamada bulundu.
Başkan Adem Çalkın, Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ve parti yönetimi ile Kars Şeker Fabrikası'na ziyarette bulunan Çalkın, burada yaptığı açıklamada Kars Şeker Fabrikası'nın teknolojik yenilikler in yapımı için gerekli ödeneğin alınması konusuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. 
 
AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın; "Kars şeker fabrikası kurulduğu 1993 yılından beri defalarca kapanma noktasına gelmiş, yıldan yıla pancar üretimi azalarak çok zor günler yaşamıştır. Ama bugün başta sayın bakanımız olmak üzere AK parti milletvekilimiz ve AK parti il teşkilatının olağanüstü çabaları ve girişimleri sayesinde tarihinin en büyük yatırımlarını almıştır. Bu yatırımlar ; Fueloilli eski miadı dolmuş buhar kazanları yerine iki adet 25 bin tonluk bir adet 17 bin tonluk üç adet son teknoloji doğal gazlı çevre dostu buhar kazanı alımı gerçekleşmiş tir. Aynı zamanda Kazan dairesi binasının yeniden inşa ası, rafineri soğutma kulesi nin yeni ve modern soğutma sistemleri ile değişimi için gerekli ödenek alınmış, fabrika atık sularının arıtılması için yeni bir tesis in yapımı ve fabrika içinde üretim maliyetlerini düşürecek teknolojik yenilikler in yapımı için gerekli ödeneğin alınması konusuyla ilgili çalışmalar devam etmektedir." şeklinde açıklamada bulundu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.