EKONOMİ Haber Girişi : 08 Mart 2020 23:50

Kuzular Köylülerin Hem Gelir Hem de Neşe Kaynağı

Kuzular Köylülerin Hem Gelir Hem de Neşe Kaynağı
Karsın Arpaçay ilçesine bağlı Meydancık köyünde bahar havasının tadını oyun oynayarak geçiren kuzuların neşeli halleri renkli görüntülere sahne oldu.
Kuzular Köylülerin Hem Gelir Hem de Neşe Kaynağı

Kars Olay-Kuzular kış sessizliğini bozdu. Meleşmeleriyle köye neşe seçen kuzuların karınlarını doyurduktan sonra ahır önünde oyun oynamaları ilgiyle izlendi. Koyunları peşlerine takan kuzular bir sağa bir sola kaçışmaya başladı. Bunu defalarca yapan kuzular yorulduktan sonra yeniden ahıra girdiler.

 

42 yaşındaki Yeter Kaya, oğlu Tarkan ile birlikte 200 koyun ve kuzulara bakıyor. Bu yıl fiyatlarında da büyük artış olduğu gözlenen koyun ve kuzulara gözü gibi bakan Yeter Kaya, zamanının büyük bölümünü onlarla ilgilenerek geçiriyor. Koyunları çök sevdiğini söyleyen Yeter Kaya, “Köy yerinde koyun bakmak son derece önemli. Hem gelir kaynağınız hem de neşe kaynağınız oluyor.” dedi.

 

Tarkan Kaya da, köylerde herkesi koyunculuk yapmaya davet etti. Koyunculuğun çok zevkli bir meslek olduğunu, geçimlerini de koyunculuktan sağladıklarını belirten Kaya, ekmek tekneleri olan koyunculuğu severek yaptıklarını söyledi.

 

Günümüzde koyunun çok güzel para ettiğini ifade eden Kaya, emeklerinin karşılığını da fazlasıyla aldıklarını kaydetti.

 

Kendisi için şehir hayatının bir anlam ifade etmediğini de savunan Kaya, “Hayvancılık çok güzel bir meslek. Hele ki koyunculuk daha farklı ve önemli meslektir. Meralarımızda koyunculuğa uygundur. Yaylalarımızda var. Kuzularımızı çok özenerek yetiştiriyoruz. Çünkü kuzular çok özel bakım istiyor. Yerlerinin temiz olması lazım. Hastalıklarına,. Suyuna, yemine dikkat etmelisiniz. Özenerek ve severek yaptığımız bu mesleği herkese de öneririm. Elinde imkanı olan herkese koyunculuk yapmasını öneriyorum.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.