EĞİTİM Haber Girişi : 21 Temmuz 2019 16:09

KAÜ'ye Yakışmayan Durak!

KAÜ'ye Yakışmayan Durak!
Kafkas Üniversitesi yerleşkesinde bulunan demirden dolmuş durağı günümüz koşullarının çok gerisinde kaldığının göstergesi olarak duruyor.

Kars Olay-11 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı yasayla kurulup, 1992 Kasım ayında Kurucu Rektörü atanarak faaliyetlerine başlayan Kafkas Üniversitesi yerleşkesi içerisindeki çevre düzenlemesi çalışmaları bu döneden nedeni bilinmeyen bir şekilde adeta durdu. Yerleşkede hiç bir çalışmanın olmamasının kanıtı ise TIP fakültesinin önüne geçen yıl gecici olarak konulan eski püskü ve oturacakları dökülen o dolmuş durağı oldu. Kafkas Üniviersitesinin 27 yıllık tarihine yakışmayan bu demirden yapılımış dolmuş durağı ise adeta 1980 lerden kalmış görüntüsünü andırırken hem TIP Fakültesi önüne konulması ise dolmuş durağından çok görüntü kirliliği oluşturuyor. Başka şehirler ısıtmalı ve akıllı durak sistemnine geçmesine rağmen kışın çetin geçtiği Kars'ta Kafkas Üniversitesi ısıtmalı ve akıllı durak sistemine geçmesi bir tarafa 1980 yıllarında kıllanılan durakları andıran dolmuş duraklarını kullanmaya devam etmesi ise teknolojiyi ne kadar geriden takip ettiğinin bir göstergesi olmuş oluyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.