KARS Haber Girişi : 21 Temmuz 2019 15:45

Kars'ta Hacı Adayları Kutsal Topraklar Yolcusu

Kars'ta Hacı Adayları Kutsal Topraklar Yolcusu
Kars’ta duygulu uğurlama.75 hacı adayı dün gece kutsal topraklara gitti.

Kars Olay-Kars’ta duygulu uğurlama. 75 hacı adayı dün gece kutsal topraklara gitti. Hacı adayları Fethiye Camisinde düzenlenen programının ardından Kutsal topraklara gittiler. Kars’tan kutsal topraklara kafile halinde giden, Hacı adayları, Kars İl Müftülüğü'nün düzenlediği törenin ardından dualarla uğurlandı. Duygulu anların yaşandığı uğurlama töreninde, hacı adayları ve yakınlarının gözyaşlarını tutamadılar.

 

Diyanet İşleri Başkanlığının 2019 yılı Hac Organizasyonu kapsamında Kars’tan kutsal topraklara toplam 176 hacı adayı gidecek. İlk kafile olan 75 hacı adayı için dün gece saatlerinde Kars İl Müftülüğünce Fethiye Cami önünde uğurlama töreni düzenlendi.

 

Kars Fethiye cami önünde düzenlenen uğurlama törenine, Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş, Hacı adayları ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş’in yaptığı duanın ardından, okunan İlahilerle hacı adayları kutsal topraklara gitmek üzere otobüslerle Erzurum’a uğurlandılar. Hacı adaylarının oldukça heyecanlı oldukları görüldü. 

 

Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş, bu yıl ilimizden toplam 176 hacı adayının Hac vazifesini yerine getirmek üzere Kutsal topraklara gidiyor, Eviş bugün başlayan gidişler, 25 Ağustaos’ta ise dönüşler başlayacak ifadesini kullandı. İl Müftüsü Yusuf Eviş, bu yıl Kars’tan şirketler dahil 155 hacı adayımız vardı sonra eklenen kontenjanla bu sayı 176 oldu dedi. Ayrıca Kars İl Müftülüğünden hacı adaylarımızla bugün üç kafile sorumlusu arkadaşımız gidiyor açıklamasında bulundu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.