KARS Haber Girişi : 23 Eylül 2017 18:02

Kars'tan Haber Turu! Ne Oldu Ne Bitti Tıklayın Öğrenin

Kars'tan Haber Turu! Ne Oldu Ne Bitti Tıklayın Öğrenin
Kars'tan haber turu. Son bir haftada Kars'ta ne oldu ne bitti tıklayın öğrenin....

Kars Olay-Kars, Doğu’nun Uygar Kenti, Kafkasların Başkenti, Tarihi Kentler Birliği üyesi, Kadın Dostu Kent unvanlarıyla anılan bir şehir. Her köşyesinde tarih kokan, inanç turizminin geliştiği, havası ve suyuyla adından söz ettiren şenir. Sınır bekçisi, soğuğun başkenti, serhat şehir olarak da bilinmekte.

Böylesine zengin bir çoğrafyaya sahip şehrin en önemli hizmetlerinden biri de tanıtımı. Bu da metropol kentlerde yaşayan, uzun yıllar önce Kars’tan göç etmiş olanların yeni nesile aktarabilecekleri ortamların oluşturulmasını gerekli kılmakta. Bu konuda da Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu önemli bir organizasyona imza atarak Başkent Ankara’da Tanıtım Günleri düzenliyor.

Ulaştırma, denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın, 3 ilin valileri ve belediye başkanlarının, STK’larının, ziraat ve sanayi odalarının ve işadamlarının da destekleriyle bu yıl üçüncüsü yapıldı. 4 gün süren orgfanizasyonda yaklaşık 600 bin vatandaş Ankara Atatürk Kültür Merkezi’ndeki etkinlikleri takip etti. Kars’tan, Iğdır’dan ve Ardahan’dan gelen esnaflar ile Ankara’da yaşayan bölge esnafının açtığı stantlarda tereyağı, kaz eti, kaşar ve gravler pehniri ve daha yüzlerce ürünler satıya sunuldu. Organiz ürünlerin yer aldığı stantlar bölge insanının akınına uğradı. Havaların da sıcak geçmeyle fırsat bulduklarında stantları ziyaret edenler hem hemşehrileriyle buluşup hasbihal etti hem de alış-veriş yaparak memleketlerinin mutfak lezzetlerini evlerine taşıdılar.

Vatandaşlar yanlarında çocuklarını ve torunlarını da getirerek hemşehrileriyle tanıştırıp gelenek ve göreneklerini öğrenmelerini sağlayarak bunu daha ilerilere taşımayı amaçladılar.

4 günlük tanıtım günlerinde birbirinden güzel etkinliklerde düzenlendi. Defeleler, kaz döneri kesimi, kaz güzellik yarışmaları ve konserlerle desteklenen tanıtım günleri geride birbirinden güzel anılar bıraktı. Herkesin memnun ayrıldığı tanıtım günlerinin önümüzdeki yıl düzenlenecek etkinliği için de şimdiden düğmeye basıldı. Her geçen yıl ziyaretçi sayısını artıran ve etkinlikleri zenginleştiren Kars Ardahan Iğdır Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, bu tür etkinliklerin bölge illerine gidecek ziyaretçi sayısını da artırdığını, turizm ve ekonomisine de katkı sunduğunu söyledi.

Bölge illerindeki kaymakamlıklar belediyeler, ziraat odaları da kurdukları stantlarda ziaretçilere bölge il ve ilçelerin zenginliklerini tanıtan sinevizyon gösterisi, kitapçık hizmeti sundular.

KARS'TA ECDAT YADİGARI ESERLER AYAĞA KALKIYOR
Bir yandan bu tür etkinlikler sürerken tarihi kent Kars’ta da yıkılmaya yüz tutan tarihi dokular bir bir hayat buluyor. Kars Valisi Rahmi Doğan sosyal medya hesabı olan twitterden yaptığı açıklamada; Kars’ta, 1579 yılında Lala Mustafa Paşa tarafından inşa edilen, yıkılmaya yüz tutmuş Kars kalesi eteklerindeki Beylerbeyi Sarayı’nın restorasyon çalışmalarına başladığını duyurdu. Ayrıca, Mazlumağa ve Muradiye hamamlarında çalışmaların  devam ettiğini belirten Vali Doğan, “Ecdat yadigarı eserler ayağa kalkacak, Kars’a hizmete devam edecek." dedi.                       

KARS'IN ANA CADDELERİ BETON ASFALTA KAVUŞUYOR
Tarihi dokununun ayağa kaldırılmasının yanında bu tarihe yolculuk yapacakların daha rahat bir ortam içinde yürüyebilmeleri için de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın talimatlarıyla Kars'ın ana caddeleri ve kaldırım çalışmalarıyla birlikte asfalt çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü tarafından Kızılay hahamı istikametinden Faikbey Caddesi ile Kazımpaşa Caddesi yönünde eski asfalt, iş makineleri ile sökülerek zemin komple yenileniyor. Eski asfaltın sökülme çalışmalarının tamamlanmasının ardından sıcak asfalt çalışmaları yapılacak.

KARS'TA ÖĞRENCİLER DERS BAŞI YAPACAK
Yaz mevsimi boyunca süren bu çalışmalar yeni eğitim öğretim yılının da başlamasıyla daha hızlandırıldı. Öğrenci servislerinin trafiği aksatmadan yol alabilmesi için kışa kadar bu çalışmaların tamamlanması bekleniyor. Yaz tatilini dolu dolu geçiren öğrenciler bugün ders başı yapmanın heyecanını yaşıyor. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 66 bin öğrenci ve 4 bin 600 tane öğretmen tatile girmişti. Bugün itibariyle yeni eğitim-öğretim yılına başlayacak olanların da okula merhaba demesiyle kentteki hareketlilik daha artacak.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE
Kars Valisi Rahmi Doğan’ın ve diğer yöneticilerin yoğun mesai temposu halkın huzur ve güvenliği anlamında da titizlikle devam ediyor. Geçtiğimiz hafta okul idarecileri ve güvenlik güçleriyle toplantı düzenleyen Vali Rahmi Doğan kentteki uyuşturucu madde kullanımının sıfılanması için bir dizi çalışma içinde olduklarını söyledi. Eğitimdeki kalitenin artırılması ve Kars’ın eğitim haritasındaki yerini üst seviyele çıkarılması için de okul idarecileri ve öğretmenlere özellikle de ailelere büyük görev düştüğünü belirterek el birliği içinde herkesin üzerine düşen sorumlulugu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

HAYVAN HIRSIZLARINA KARS MERKEZLİ OPERASYON
Son zamanlarda halkın huzurunu bozan hayvan hırsızlarına da karşı operasyonlarda artırıldı. Kars Merkezli 3 ilde Jandarma ve Polis ekiplerince hayvan hırsızlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 23 farklı adrese operasyon düzenlendi. Kars, Ardahan ve Artvin illerinde belirlenen 23 adrese düzenlenen operasyonlarda 26 kişi gözaltına alındı.– KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.