KARS Haber Girişi : 10 Eylül 2017 17:46

Kars'ta Tren Garının İsimsiz Büstü Vatandaşı Çileden Çıkardı!

Kars'ta Tren Garının İsimsiz Büstü Vatandaşı Çileden Çıkardı!
Kars tren garının önündeki Kazım Karabekir büstünün isminin sökülmesi ve uzun zamandır ismin yerine takılmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Kars Olay (ÖZEL HABER)- Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ında TRT Haberde canlı yayına katıldığı Tren Garının önündeki Kazım Karabekir Büstünün önünde bulunan isimliğin kimliği belirsiz kişi veya kişilerce sökülmesinin ardından geçilen süre zarfında halen isimliğin geri yerine takılmamasından dolayı vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdı.

Doğu cephesi komutanlığı yapan Kazım Karabekir Paşa, Ermeniler'in eline geçen Sarıkamış, Kars ve Gümrü kalelerini geri alarak 15 Kasım 1920'de Ermeni ordusunu kesin olarak ortadan kaldıran Kazım Karabekir Paşa’nın büstüne yapılan bu saygısızlığa vatandaşlar tepki göstererek Atatürk’ün silah arkadaşı olan ve Serhat şehri ile özdeşleşen Kazım Karabekir Paşa’nın büstüne yapılan bu saygısızlığı Kars adına zillet olarak yorumladılar. 
 

Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşanın büstünün önündeki isimliğin olmamasına tepki gösteren vatandaşlar; “Burası Serhat Şehri Kars, böyle bir sorumsuzluk olmamalı, yetkililer biran önce bu büstün önündeki ismi geri asmalılar. Günlerdir bu büstün üzerindeki isimlik yok ama aynı zamanda bu durumu gören de yok! Kazım Karabekir Paşa Kars’la Karslıyla özdeşleşen bir isim bizim için, bu bir saygısızlıktır. Ayrıca bilindiği gibi tren garı yeni yapıldı bu kadar az bir süre içerisinde bunu göremeyenler tren garını çalsalar haberleri olmayacak. Garın önüne yapılan parkı yetkililer bir gezsin orası da ayrıca çöp park olmuş durumda. Neden şehrimize yapılan bir güzellik korunmuyor ve bakımı yapılmıyor. Buradan siz gazeteciler aracılığıyla önce tren garı yetkililerine daha sonra ise Kars Valisi Rahmi Doğan’a seslenmek istiyoruz, sayın valimizin ne kadar duyarlı olduğunu biliyoruz her şeye koştuğunu biliyoruz bunun için son çare olarak Sayın Kars Valimiz Rahmi Doğan’ın bu konu için biran önce gar yetkililerine talimat vermesini ve Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa’nın büstünün isimliğinin yeniden yerine takılmasını istiyoruz. Maalesef bu kadar duyarsızlık ancak bu şehirde olur demek istemiyoruz.” dediler. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.