ASAYİŞ Haber Girişi : 01 Nisan 2018 00:35

Kars'ta Karantinaya Alınan Hayvan Pazarı Yeniden Açılıyor

Kars'ta Karantinaya Alınan Hayvan Pazarı Yeniden Açılıyor
Geçtiğimiz ay geçici süreliğine kapatılan hayvan pazarı yarın yeniden açılıyor.

Kars Olay- Geçtiğimiz şubat ayının 28'nde kapatılan Kars Hayvan Pazarı 26.03.2018 pazartesi günü yeniden açılacağı öğrenildi. .Hayvan pazarının kapatılma nedeninin ise Açık Cezaevinde bulunan hayvanlarda ŞAP hastalığının çıkması olarak gösterilmişti.

Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Yapılan Açıklamada; "23.02.2018 tarihinden itibaren İlimizde görülen Şap Hastalığı nedeniyle hayvan varlığımızın salgın hastalıklardan korunması, halk sağlığını tehdit eden zoonoz hastalıklarla mücadele edilmesi amacıyla hayvan pazar ve satış yerlerinin kapatılması sonucu yapılan yoğun aşılama faaliyetleri sonucunda İlimizde görev yapan Veteriner Hekimlerin tamamının hafta sonu da dahil sahada aşılama çalışmaları yapmaları sonucu hastalığın yayılımı engellendi. Bugün yapılan kontrolde İlimiz Merkezinde hastalık çıkan işletmede hastalığın kalmadığı ve tamamen söndürüldüğü görülmüştür. Mevzuata göre süresi içinde hastalıkla ilgili bir problem kalmadığı görüldüğünden 26.03.2018 Pazartesi günü “Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon” Kararı ile karantina kaldırılacak ve İlin tamamında hayvan satışına serbestlik getirilecektir. Bunun yanında ilin tamamında aşılama çalışmalarımız ve kontrollerimiz devam edecektir." denildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.