KARS Haber Girişi : 05 Eylül 2017 09:34

Kars'ta Hayvan Pazarında Son Durum Nedir?

Kars'ta Hayvan Pazarında Son Durum Nedir?
Mübarek Kurban bayramına sayılı günler kala kentte kurulan hayvan pazarında da alış verişler hız kazandı.

Kars Olay-Kars kent merkezinde Kömür Tevzii mevkiinde kuruban hayvan pazarında ağırlıklı olarak küçükbaş hayvanların çokluğu dikkat çekti. Geçtimğimiz yıla oranla hayvan fiyatlarında artış olduğu gözlenirken, hareketliliğin de durgun olduğu göze çarptı. Satıcılar, alıcıların son iki günü beklediklerini şu anda fiyat araştırması yaptıklarını söyleyerek fiyatların çok değişmeyeceğini ifade ettiler. Büyükbaş hayvanar 7-10 bin TL, küçükbaşlarda 700-900 TL arasında alıcı buluyor.

Satıcılar kuraklık, yem ve saman fiyatlarının pahalı olmasının bu yıl ki hayvan fiyatlarını ardırdığını belirterek, “Bu yıl kuraklık oldu ve saman fiyatları arttı. Tonu 300-400 TL olan samanlar 700 TL’den satılıyor. Bununla başedemiyoruz. Umarız satışlarımız iyi olur” dediler.

Alıcılar da uygun fiyatta kurban alabilmek için sıkı paarlık içine girdiler. Zorlu geçen alış-verişlerde orta fiyat bulunamasa da satıcılar kurban bayramının son gününe kadar kurbanlıkların satılacağına inandıklarını belirttiler. – KAFKAS HABER AJANSI

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.