İLÇELER Haber Girişi : 13 Haziran 2019 15:40

Kars Valisi Türker Öksüz'den Kağızman Çıkarması

Kars Valisi Türker Öksüz'den Kağızman Çıkarması
Kars Valisi Türker Öksüz bu gün Kağızman'da giderek mahalle, köy muhtarları ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Kars Olay- Kars Valisi Türker Öksüz Kağızman ilçesinde köy ve mahalle muhtarlarıyla ilk kez bir araya geldi.
Sayıgı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan toplantıda Kağızman Kaymakamı Ercan Öter Açılış konuşmasını yaptı. 
Kars'a vali olarak atandığından buyana Kağızman'a sık sık giden Vali Türker Öksüz ilçe mahlle ve köylerindeki gören yapan muhtarlarla ilk kez bir araya gelerek mahalle ve köy muhtarlarının sorun ve isteklerini dinleyerek sorunların çözümü için ilgili ve yetkili kurumlara talimat verdi.
Muhtarlık mesleğinin zor ve önemli olduğunu söyleyen ve 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde yeni seçilen muhtarlara hayırlı olsun dileklerini ileten Vali Türker Öksüz; “Bu gün ki toplantımızın amacı sizlerle bir araya gelmek, Kars'ın en büyük ilçesi olan Kağızman'ı çok önemsizyoruz, sorunlarını yakından takip ediyoruz elbette. Amacımız bu çerçevede bütün kamu hizmetlerinin altyapı problemleri başta olmak üzere, eğitimden sağlığa, güzenlik hizmetlerine, çevre ve şehircilik hizmetlerine ve bütün hizmetlerine kadar uzanan bir yelpazade kamu hizmetlerinin burada etkin ve verimli şekilde ifa edilebilmesi için neler yapılması gerekir, sizlerin önerileri neler, ihtiyaçlarınız nelerdir, bize iletmek istediğiniz hususlar nelerdir, bunları sohbet ortamımda tartışıp çözebilmek için elimizden gelen elbbete gayreti göstermek için buradayız. Bu bağlamda bütün kamu kuruluşları ve kurumların müdürleride buradalar, amacımız bu koordinasyonu da sağlamaktır. Burada birinci elden sizlerin dileklerini talep ve ihtiyaçlarını dinleyip onlara çözüm getirebilmek istiyoruz. Muhtar olarak çok önemli bir görevi yerine getirdiğinizi ifade etmek istiyorum. Çünki köylerimiz özellikle bir mahalli idare birimi olarak vatandaşlarımıza en yakın yerel yönetim birimidir, siz de bu yerel yönetim birimin yürütme organı olarak, köyün ve mahllenin her şeyinden sorumlusunuz, yani köyde yada mahallede her ne olursa olsun bu sizin sorumluluğunuz altındadır. Dolayısıyla Valiliğin Kaymakamlığın gözü kulağı konumundasınız, onun için sizler ne kadar etkili ve verimli hizmet yaparsanız, biz o derecede kendi işimizde rahat oluuz, vatandaşımız da o derecede mutlu olur, ve kamu hizmetlerinide etkin, verimli ve hızlı bir şekilde yeirne getirmiş oluruz." şeklinde konuştu.
Toplantıya: Kars Valisi Türker Öksüz, Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Kars İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, Kars İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, kurum amirleri, köy ve mahalle mutarları katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.