SİYASET Haber Girişi : 03 Kasım 2018 19:12

Kars Valisi Rahmi Doğan'a Veda Yemeği

Kars Valisi Rahmi Doğan'a Veda Yemeği
Kars Valisi Rahmi Doğanın Hatay Valiliği görevine atanmasının ardından, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve Kars AK Parti il teşkilatı Vali Doğan için veda yemeği programı düzenlendi.

Kars Olayl- Kars Valisi Rahmi Doğan için düzenlenen veda yemeği programında duygusal anlar yaşandı.

İlk konuşmayı yapan AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Bu bir veda yemeği, sayın bakanımız ve vekilimizin bizlere talimatı ile gerçekleştiriyoruz. Benim içinde zor bir gün. Darbeden bir hafta önce sayın valimiz ilimize atanmıştı, daha tanışmadan 15 Temmuz'u yaşadık. Ve gerçekten o unutamayacağımız gecede gerçek bir devlet adamlığı ve vatanseverlik ve yiğitlik göstererek telefonda beni motive etti ki, onun gücü ile devleti arkamızda hissederek çıktık ve Kars halkı ile birlikte bütün dünyaya bir mesaj verdik. Yaklaşık 3 yıldır sayın valimizle birlikte çalışıyoruz, hiç bir zaman bizi kırmadı. Kars'a, Ebul Hasan Harakani Hz. olan sevdanız tüm hemşehrilerim tarafından bilinmektedir. Kars için elinden geleni yaptı ondan çok şey öğrendim. Kendisi devlet adamlığı ve gerçek bir vatanseverliği ile daha iyi bir görev yerine gidiyor. Allah kendisinden razı olsun." dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç; Doğu şehirlerinde devletin bakışı biraz değişikti. Buda bizim oğlan gidip oralarda biraz görev yapsın sonra daha iyi yerlerde görevlendiririz, batıya gelsin hizmet etsin  şeklinde bir bakış açısı vardı. Son yıllarda AK Parti hükümetleri ile birlikte artık şöyle bir iddiamız vardı, "Batıda ne varsa doğuda da o olacak" bunun içinde batıda bu işleri yapacak güç kuvvet ve yeterlilikte insanların doğudada olması gerekiyor. Biz Ankara'da imkanlar buluyoruz ama bunların şekle şemale dönüşüp insanlara hizmet verdiğini görmekten son derece mutlu oluyoruz. Siyasetçininde en hoşuna giden şey bu. Biz Ankara'da iken buraya sahip çıkacak birisi lazımdı, bu görevide valimiz son derece layıkıyla yapmıştır. Yeni görev yeri daha önemli bir ildir. Ülkemiz açısından da önemi büyüktür, kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum." şeklinde oldu.

65. Dönem UDH Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars adına sorumluluk alanlar olarak bugün bu anı yaşıyor olmaktan duyduğum mennuniyeti ifade etmek istiyorum. Hizmet getirdiğinizde o hizmetin Kars'ta vücut bulduğunu görmek sizi yeni hizmetler getirmeye teşvik ediyor, ve bunu da sayın valimiz tüm yüreğiyle ortaya koydu. Kars ilk defa valilik makamına gelenlerle hep tanıştı. Acemi vali bu kadar üst üste gelen işin altında ezilebilirdi, yetiştiremeyebilirdi. Memnuniyetimiz o ki siz bunların üstesinden geldiniz. Temennim o ki gittiğiniz yerde başarılarınızın devamını diliyorum." dedi.

Kars Valisi Rahmi Doğan ise Ankara'dan buraya gelerek bu gün bizimle olduğunuz için teşekkür ediyorum.  30 ay birlikte çalıştık sayın bakanım, ilimizde gerek yönetimler gerek teşkilatlarla bir gün olsun karşı karşıya gelmedik, eğer tansiyon yükseldi ise buda hizmetin yapılması gereğiydi. Bir darbe ve iki seçimi birlikte gördük burada bu süre içerisinde bunlar önemli merhaleler. ama şükür ki sağlamış olduğunuz imkanlar ve desteklerle bunların üstesinden geldik. Karstan gönül bağımızı hiç bir zaman koparmayacağız. Kars benim için iyi bir staj oldu, ilk valiliğim burda. Burada bu kadar çeşitli olayı görmüş olmak, bu kadar yatırım ve projenin içerisinde olmak gerçekten benim için büyük bir tecrübe oldu. Sizlerden ve tüm Kars halkından haklarını helal etmelerini istiyorum." dedi.

Daha sonra Kars Valisi Rahmi Doğan'a KGM 18. Bölge Müdürü Erhan Özkaya, Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç tarafından plaket ve çeşitli hediyeler takdim edilerek program son buldu.

Programa 65. Dönem UDH Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç , Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, ilçe belediye başkanları, daire ve kurum amirleri katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.