KARS Haber Girişi : 03 Kasım 2018 18:15

Kars'ta Vali Lala Mustafa Paşa Çeşmesi Hizmete Açıldı

Kars'ta Vali Lala Mustafa Paşa Çeşmesi Hizmete Açıldı
Kars Valiliği tarafından Evliya Camii çevre düzenleme çalışmaları kapsamında bölgenin tarihi dokusuna uygun olarak yaptırılan Vali Lala Mustafa Paşa Çeşmesi bu gün düzenlenen açılış ile hizmete girdi.

Kars Olay- Açılış programında Tarihi Dokunun Korunması Projesi kapsamında bölgede yapılan çalışmalar ve hizmete giren çeşme hakkında bilgi veren Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Valiliği olarak çeşmeyi ecdadı yâd etmek adına yaptıklarını belirtti.

Açılışa; Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Milletvekillileri 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, PTT Genel Müdür Yardımcısı Adil Zembat, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Vali Yardımcıları Serdar Demirhan, Serhat Karabektaş, Kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire ve kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Açılış programı, okunan dualarla birlikte kurdelenin kesilmesi ve açılışa özel çeşmeden akan şerbetin içilmesi ile sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.