KARS Haber Girişi : 18 Ekim 2017 19:11

Kars Valisi Hafta Sonu Mesaisinde!

Kars Valisi Hafta Sonu Mesaisinde!
Kars Valisi Rahmi Doğan Cumartesi mesaisine ilk olarak Faik Bey Caddesi üzerindeki G.A.M.P Konağı yanında bulunan ve geçtiğimiz aylarda yıkılan İmam Hatip Ortaokulun yerinde yapılan çalışmaları inceleyerek başladı..

Kars Olay-Vali Doğan yapılmakta olan yeşil alanının GAMP Konagı’na katılacağını ve konak ile birlikte halka açık olacağını söyledi. Şehrin en merkezi yerinde bulunun alanın vatandaşların dinlenebileceği, oturabileceği bir mekan haline getirdiklerini söyledi. Yüklenici firma yetkililerine kış sezonunun yaklaştığını hatırlatarak bir an önce tamamlanması talimatını veren Kars Valisi Rahmi Doğan Faikbey Caddesi ve Kazım Paşa caddelerini yürüyerek Evliya Camisi yanında yapılan Abdesthane inşaatında incelemelerde bulunarak bilgi aldı. Her iki caddede yürüdüğü sırada vatandaşlarla ve esnaf ile sohbet eden Vali Doğan, abdesthane inşaatının da kış gelmeden bir an önce tamamlanmasını istedi
Daha sonra Kars Kalesi eteklerinde bulunan Beylerbeyi Sarayında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Kars Valisi Rahmi Doğan burada da yüklenici firma yetkililerinden inşat hakkında bilgi aldı. Sarayın her geçen zamanda gün yüzüne çıktığını söyleyen Vali Doğan Halk arasında Beylerbeyi Sarayının restorasyon nedeniyle yapılan kazılarında altın çıktığına yönelik söylentilerin ise gerçeği yansıtmadığını ve çıkan tarihi kalıntıların yetkililer tarafından muhafaza edildiğini söyledi. İnşaat çevresinde 24 saat görev yapan görevlilerin olduğunu da söyleyen Kars Valisi Rahmi Doğan, çıkan kalıntıların daha sonra müze yetkililerine teslim edileceğini açıkladı.
Vali Doğan Kars Kalesi, Evliya Camii çevresi ve Osmanlı Mahallesi bölgesinde yapılan yıkımlar, restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarının Kars’ın kaybolmaya yüz tutmuş tarihi, doğal ve kültürel varlıklarının gün yüzüne çıkarak turizme kazandırılmasının mutluluğunu hep birlikte yaşayacaklarını söyledi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, gökyüzü, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve sakal

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, ağaç, açık hava ve doğa

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.