KARS Haber Girişi : 18 Ekim 2017 01:12

Bakan Arslan'a Organik Kars Balı Hediyesi

Bakan Arslan'a Organik Kars Balı Hediyesi
Kars’ın Susuz İlçesi’ne bağlı Doyumlu Köyü’nde ressam- heykeltıraş Yücel Üzeyir tarafından 460 yıllık çam ağacından yapılan 7 metre yüksekliğindeki ‘Kafkas Arı Heykeli’ndeki kovana yerleşen arıların verdiği 4.5 kilo balın bir kilosu için müzayede düzenlen

Kars Olay-Açık arttırma ile satışa sunulan Kars Balı Taşkın Ticaret tarafından 11 bin TL’ye satın alındı. Satın alınan baldan elde edilen gelir şehit aileleri, gaziler ve kimsesiz çocuklara bağışlandı. Açık artırmayla Taşkın Ticaret’ten Tarık Boy’a 11 bin TL’ye satılan alınan 1 kilo Kars Balı, geçtiğimiz hafta apandisit ameliyatı olan Bakan Ahmet Arslan’a enerji olması için gönderilecek.

Müzayedeyi kazanan Taşkın Ticaret Sahibi Tarık Boy, 11 bin TL’ye satın aldığı 1 kilo balı da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a gönderdi. Bakan Arslan’ı geçtiğimiz hafta apandisit ameliyatı olması nedeniyle Kars Balının kendisine şifa olacağını ve bu balı yiyerek daha hızlı sağlığına kavuşacağını söyleyen Tarık Boy, “Sayın Bakanımız programa davetliydi tabi ufak bir rahatsızlık geçirdiğinden programa gelemedi. Bunu da sayın bakanımıza ulaştıracağız. Balımızı yiyince inşallah enerjisi daha bol olacaktır. Kars’ımıza ve ülkemize en güzel hizmetleri vermektedir. Bizde kendisiyle gurur duyuyoruz. Gerçekten elini taşın altına koyan hem Türkiye için hem Kars için çaba gösteren bakanımız bu balı yesin, enerji bulsun, sağlık sıhhat bulsun inşallah” dedi.

Boy ayrıca, Kafkas Arı heykelinde üretilen 4.5 kilo balın 1 kilosunu Bakan Arslan’a ayrılmasıyla kalan 3 kilodan 1 kilosunu Kars Valisi Rahmi Doğan’a, 1 kilosunu bal ve kaşarın tanıtılmasında büyük emekleri olan Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mitat Şahin’e, 1 kilosunu VHO Başkanı Vargın Boy’a ayırdı. Boy, kalan yarım kilo balı da işyerinde plaketlerle birlikte muhafaza edeceğini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.