EĞİTİM Haber Girişi : 19 Haziran 2020 12:58

Kars'ta Yarın 7004 Öğrenci Sınava Girecek

Kars'ta Yarın 7004 Öğrenci Sınava Girecek
Kars'ta LGS sınavı 163 okulda 7004 öğrenci katılacak. Kars İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay yarın yapılacak olan "Liselere Geçiş Sınavı" (LGS) öncesi sınav hakkında açıklamada bulundu.

Kars Olay-Acay; "Bildiğiniz gibi 20 Haziran 2020 tarihinde ülkemizde olduğu gibi ilimizde de LGS sınavı yapılacaktır. Bu sınavlarla ilgili yaklaşık bir aydır ciddi şekilde tedbirler almaktayız. Bu tedbirlerimizi sürekli gözden geçirmekteyiz, ilave tekbirleri tekrardan alınıyor. İlimizde toplam 163 okulumuzda sınav yapılacak, 453 tane dersliğimizde sınav yapılacak, 7004 öğrencimiz sınava girecek, 1685 öğretmenimiz görev alacak." dedi. 

Acay; “Geçmiş yıllarla kıyaslandığında sınavın yapılacağı okul binaları sayısında yüzde 20 oranında bir artış var, örneğin geçen yıl ilimize yaklaşık 30 okulda sınav yapılmışken bu yıl 163 okulda sınav yapılacak ilçeler dahil.  Sınavdan önce bildiğiniz gibi uzun zamandır okullarımız tatil, yaklaşık bir haftadır Sayın Valimiz Türker Öksüz’ün talimatlarıyla okullarımızda çok ciddi şekilde dezenfektan yapılmakta, her gün temizlik yapılmaktadır. Sınavın yapılacağı gün okullarımızın girişine el dezenfektanı konulacak her sınıfa bir el dezenfektanı bırakılacak, yine her öğrenci için en az 3 tane maske ayarlanacak, görevli öğretmenlerimiz için hem maske hem siperlik ve eldiven kullanılacak bu tedbirleri alıyoruz. Acay; Sınıflarımızda çocuklarımızın oturma planları sosyal mesafe kurallarına göre planlanmıştır. Her sınıfta 20 öğrenci alınacak küçük sınıflarımızda sınıfların bölünme ihtimallerine karşı tedbirlerimizi de alıyoruz. İnşallah öğrencilerimiz ile birlikte başarılı bir şekilde bu sınavı atlatırız. burada öğrencilere söylemek istediğim şey şu; sınav günü kesinlikle hiçbir şekilde Covid-19 salgınını düşünmeden okullarına gelsinler derslerine gireceklermiş gibi sınıflarına gitsinler sınav giriş belgeleri zaten tarafımızda hazırlamış sıralarının üzerinde hazır bulunacak. Sınava giren öğrencilerimiz kendileri ile beraber resmi kimlik kartını getirsinler, yumuşak uçlu kurşun kalem, iz bırakmayan silgi, kalem tıraş ve yine bandajı sökülmüş pet su getirebilirler. Yine sınav günü satış noktaları yasaklandığı için acıkma ihtimallerine karşı yanlarında şeker ve çikolata gibi yiyecek alabilirler. Rahat olsunlar çocuklarımız sorular İlk dönemden gelecek zaten EBA'yı takip etmişseler, EBA’da yayınlanan sorulara da bakmışlarsa, zaten öğretmen arkadaşlarım sürekli öğrencilerimiz ile irtibat halindeydiler açıklamasında bulundu.”

Acay; Ben başarılı bir sınav olacağını düşünüyorum, yine velilerimizden talebimiz şudur; o gün mümkün olduğunca öğrencileri ile en fazla okul bahçesinin önüne kadar gelsinler ve okul bahçesine girmesinler en fazla bir veli ile gelsinler yoğunluk oluşmaması adına ve mümkünse çocuk sınava girdikten sonra okula girdikten sonra velide evine gitsin,  evinde beklemesini talep ediyoruz.  Oralarda sosyal mesafe kuralları ihlal edilmesine karşılık öyle bir tedbir aldık dedi. Yine bildiğiniz gibi sınav iki oturumda yapılacak. Sınav birinci oturumda sözel bölümü 50 soru olacak bu 50 soru için 75 dakikalık bir süre verilmiş sınav 9.30 da başlayacak 10.45 de bitecek, 45 dakikalık bir dinlenme süresi olacak, bu 45 dakikalık dinlenme süresi de çocuklarımız ister sınıflarda ister bahçede zaman geçirebilirler bu zaman zarfında da yine rehber öğretmenlerimiz çocukların içerisinde bulunacaklar sosyal mesafe kurallarının ihlal edilmemesi için gereken tedbirleri alacaklar.  2. Oturum 11.30 da başlayacak sayısal bölüm 40 soru 80 dakika sürecek. Sınavdan sonra maskeleri ıslanan çocuklarımıza biz tekrar maske vereceğiz, yine geçmiş yıllardan farklı olarak bu yıl yoğunluk oluşmasın diye sınav kitapçıkları çocuklar da aynı gün verilmeyecek. Pazartesi günü verilecek bunu okul müdürleri kendileri tedbir alıp o şekilde planlama yapıp öğrencilerimize kitapçıklarını pazartesi günü verecekler bunları velilerimiz bilsinler ben şimdiden sınava girecek olan öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.