KARS Haber Girişi : 19 Haziran 2020 09:21

Vali Öksüz Talimatıyla Taşlar Yerine Oturdu

Vali Öksüz Talimatıyla Taşlar Yerine Oturdu
Kars'ta tarihin yeniden yazıldığı köprünün köşe taşları Arpaçay'dan ne zaman getirilecek haberinin ardından, Vali Öksüz talimat verdi taşlar Arpaçay’dan getirilerek eski yerlerine konuldu. 

Kars Olay-Eski Ardahan yolu, Dere içi mevkiinde, Kars Çayı üzerinde ve Kars Kalesi’ne çıkış güzergâhında bulunan ve Albay Lake Köprüsü olarak bilinen Taş Köprü2’nin bakım ve onarımı Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılıyor. 19. yüzyılda bazalt taştan 3 gözlü olarak inşa edilen Taş Köprü’nün restorasyonu Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün 2019 yılı yatırım programına alınarak yapıldı. Köprünün giriş ve çıkışında bulunan Köşe taşları Arpaçay ilçesine götürülmüş ve orada meydan da Atatürk heykeli önüne dikilmişti.

 

Taşlar götürüldüğü günden itibaren defalarca haber bültenlerimizde taşların yeniden Arpaçay’dan getirilmesi ve köprü girişine konulmasını dile getirmiştik. Son olarak 14 Haziran günü yayınlamış olduğumuz haberde Vali Türker Öksüz’ün bu konuya hassasiyet göstereceğini bekliyoruz vurgusu yapmıştık. Kars Valisi Türker Öksüz bu duruma kayıtsız kalmayarak taşların Arpaçay'dan getirilerek yerine konulması talimatını verdi. Ve taşlar Arpaçay ilçesinden restorasyonu yürüten firma ve Kars Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından getirilerek köprüdeki yerlerine koydular. 

 

Kaynak: Kars Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.