KARS Haber Girişi : 03 Kasım 2018 17:28

Kars'a Yapılacak Olan Gençlik Merkezinin Temeli Atıldı

Kars'a Yapılacak Olan Gençlik Merkezinin Temeli Atıldı
Kars'ta 65. Dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan'ın girişimleri ile PTT tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaptırılacak olan Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı.

KarsOlay-Faikbey Caddesi üzerinde temel kazı çalışmalarının bitirilmesinin ardından bugün temel atma töreni gerçekleştirilen Kars Gençlik Merkezi 30 Ekim 2019 tarihinde tamamlanarak Karslı vatandaşların hizmetine sunulacak.

Temel atma törenine 65. Dönem UDH Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, PTT Genel Müdür Yardımcısı Adil Zembat, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, bürokratlar, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Tören alanında konuşma yapan PTT Genel Müdür Yardımcısı Adil Zembat; Bu projenin gerçekleştirilmesinde büyük emeği olan Bakanımız Ahmet Arslan'a gerek ülkemize gerekse bu güzide ilimize sunmuş olduğu katkılarından dolayı kendisine kurumum adına bir kez daha teşekkür ederim. Hükümetimizin 2023 hedefleri doğrultusunda Bugün dünyanın gıptayla baktığı büyük projeleri ülkemize ve Karsımıza yapmış olduğu hizmetler, sunduğu katkılar dolayısıyla bizlerin ulaştırma ve iletişim alanında başarıyla temsil etmiş olan Sayın bakanımızın bugün ev sahipliği yapmış olduğu bu güzel proje hayırlara vesile olmasını diliyorum."dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ise; "Kars'ta gerçekleştirilen bir çok proje var, bunların yanı sıra gençlerimize sosyal alanlar yaratmak içinde yaptığımız bir çok proje var. İşte bu Gençlik Merkezi bu amaçla buraya yapılıyor. Ülkemizde ciddi katkılar sunan sadece kendi yapmış olduğu hizmet sorumluluk alanının dışında bu tür sosyal destek projeleri de çok ciddi desteklerde bulunan PTT nin Kars'ta böyle bir düşüncenin altına imza atmış olmasından dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kars Valisi Rahmi Doğan; Sayın bakanımızın teşviki ile PTT Genel Müdürlüğü ve Valiliğimiz arasında imzalanan protokol sonrasında bu sosyal sorumluluk projesi olan Gençlik Merkezi'nin ilimize kazandırılması çok güzel bir düşünce ve faaliyettir. Dört kat olarak projelendirilen gençlik merkezi Kars halkının kendi arasında sürekli konuştuğu bir AVM ihtiyacını karşılayacak. Bu merkez mağazası olmayan bir AVM şeklinde tasarlandı. Sosyal donatıları şehrin tüm ihtiyacını karşılayabilecek şekilde dizayn edilmiş, sinema, bowling salonları, fitnes salonları, toplantı salonları ve iş mekanlarından oluşan 1850 metrekare kapalı alana sahip bir tesisi inşa edeceğiz. Karsın ciddi anlamda ihtiyacını giderecek ve özellikle kış aylarında vakitlerini geçirebilecekleri bu mekanın tesis edilecek olması çok sevindirici. Bu tesisin yapılmasında büyük emekleri olan bakanımız Ahmet Arslan'a ve emeği geçen diğer kişilere teşekkür ediyorum."dedi.

65. Dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan; Şehrimize daha yaşanılabilir bir hale getirmek, Karsımızı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz.  Biz bunları yaparken elbette ki bir ekip uyumu ile çalışmak zorundayız. Ekip arkadaşlarımızın hepsi en iyi hizmeti yapabilmek adına bu bilinçle mücadele vermekte. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hükümetimizin desteği ile bu yatırımları ilimize gelmesini sağlarken, ilimizde de bu yatırımların takibi ve nihayete erdirilmesini sağlamakta da sayın Valimiz kontrolünde hiç sekteye uğramadan devamı sağlandı. Gençlik Merkezi projemiz içerisinde sosyal donatıların ve komplekslerinde olduğu bir tesis olacak, tamamlandığında Karslı gençlerimizin hizmetine sunulacak." dedi.

Bakan Ahmet Arslan daha sonra gençlik merkezi inşaatının yüklenici firması ile iş bitim tarihinde pazarlık yaparak bitim süresinin 30 Ekim 2019 tarihinde Karsın Kurtuluş gününe yetiştirilmesi için firma yetkilisinden söz aldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.