KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 21 Mayıs 2019 15:50

Kars'ta 'Tarım ve İnsan' Fotoğraf Sergisi

Kars'ta 'Tarım ve İnsan' Fotoğraf Sergisi
Kars Valisi Türker Öksüz, “Tarım ve İnsan” Fotoğraf Sergisinin Açılışını Yaptı “ Bereketli topraklarımızın çalışkan insanlarından kareler”

Kars Olay-Kars Valisi Türker Öksüz, Tarım ve Ormana Bakanlığı tarafından tarıma olan ilgiyi artırmak, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren fotoğraflardan oluşan serginin açılışını yaptı.

Vali Türker Öksüz, açılışın ardından fotoğraf sergisini gezerek Tarım ve Orman İl Müdürü Hüseyin Düzgün’den bilgi aldı.

Gazetecilere bir açıklama yapan Kars Valisi Türker Öksüz, “Tarım, hayvancılık, toprak, yaşam kaynağı, hepimiz bu yaşam kaynağına bağlıyız. Tarım, hayvancılık ve toprak ülkemizin de en önemli üretim bilincidir aslında. Bizim bu konuda çok duyarlı olmamız, bu farkındalığı mutlaka artırmamız lazım. Köy hayatı, çiftçi hayatı, tarımsal yaşam, hayvancılıkla ilgili faaliyetler tüm Türkiye için önemli olduğu kadar tarım ve hayvancılık yönünden önde gelen ilimiz için çok daha anlamlıdır ve daha çok değer taşıyor. Onun için üretici gücü olan çiftçilerimizi her alanda desteklemek, onlara sahip çıkmak ve yaşam şartlarını devam ettirmek lazım. Çünkü ülkemizin üretici gücü olan çiftçilerimiz, bugün ülkemize katma değer sağlıyorlar. Biz de ilimizde yaklaşık bir milyona yakın hayvan varlığımızla ülkemizin hayvansal üretimine büyük katkı sağlıyoruz. Bu anlamda bu sergi, bu çerçevede çok büyük anlam taşıyor. Serginin hayırlı olmasını diliyorum, çok güzel fotoğraflar var. Herkesin bu köy hayatını, bu üretici hayatı görmesi lazım, bu farkındalığı yaymamız lazım, artırmamız lazım.” Şeklinde konuştu.

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı yanındaki parkta düzenlenen ve 60 adet fotoğrafın yer aldığı serginin açılışına; Kars Valisi Türker Öksüz, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.