İLÇELER Haber Girişi : 04 Ocak 2020 11:50

Kars'ta Şehit ve Gazi Aileleri Onuruna Yemek

Kars'ta Şehit ve Gazi Aileleri Onuruna Yemek
Sarıkamış Harekâtının 105’nci yılı anma etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek programı düzenlendi

Kars Olay-Sarıkamış’ta düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program; Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitlerimiz için dua edilmesinin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca ve Vali Türker Öksüz’ün konuşmaları ile devam etti.

 

Programda katılımcılara hitaben konuşan  Vali Türker Öksüz; vatanı, milleti ve devleti için canını hiçe sayarak şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizin kıymetli emaneti değerli şehit aileleri ve gaziler ile bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti.

 

Anadolu’nun dört bir yanından, Rumeli’den, Bağdat’tan, Şam’dan gelerek, dilleri ve renkleri farklı, davaları aynı olan aziz milletimizin var oluş mücadelesini başlattığı Sarıkamış’ın aynı zamanda Çanakkale’nin, Dumlupınar’ın anahtarı, Kurtuluş Mücadelesinin önsözü olduğunu vurgulayan Vali Öksüz, Ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna Malazgirt’ten Sarıkamış’a, Çanakkale’den Sakarya’ya Kıbrıs’tan 15 Temmuz’a, Zeytin Dalından Barış Pınarına kadar canlarını feda eden tüm şehitleri bir kez daha rahmet ve minnetle andı.

 

Bin yıldır üzerinde yaşadığımız topraklarda bugün yine hür ve özgür bir şekilde yaşayabiliyorsak, bunun bedelini canıyla, kanıyla ödeyen aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu belirten Vali Türker Öksüz, Milletçe; devletimizin ve milletimizin bekası uğrunda büyük fedakârlıklar gösteren aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.

 

Birlik, beraberlik ve kardeşliğimize kastedenler, dün olduğu gibi bugün de hiçbir vicdani ve ahlaki değer tanımadan üzerimize gelmeye, bu coğrafyada kan ve gözyaşı dökmeye devam ettiğini belirtirk, ülkemizin güvenliğini sağlamak adına Mehmetçiklerimizin Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sarıkamış’ta olduğu gibi yedi düvele karşı verdiği mücadelenin bir benzerini bugün de PKK, PYD, KCK, YPG ve DAEŞ gibi terör maşalarına karşı başarılı bir şekilde verdiğini vurguladı.

 

Şehit ailelerine hitaben; yaşadıkları acıları millet olarak, devlet olarak yürekten paylaştıklarını ifade eden Vali Öksüz, konuşmasını Valilik olarak şehit aileleri ve gazilerimizin taleplerini yakından takip ettiklerini, tüm kurum, kuruluşlarımız ve imkânlarımızla şehit ailelerimiz ve gazilerimizin yanlarında olduklarını belirterek sonlandırdı.

 

Konuşmaların ardından Vali Öksüz'ün eşi Meral Öksüz ve diğer protokol üyeleri ile birlikte gazi ve şehit ailelerinin masalarını tek tek gezerek bir süre sohbette bulundular.

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Vali  Türker Öksüz eşi Meral Öksüz, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Sarıkamış Kaymakamı Recep Koşal, Sarıkamış Belediye Başkanı Harun Hayali, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, daire ve kurum amirleri ile basın mensupları katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.