İLÇELER Haber Girişi : 03 Ocak 2020 20:20

Sarıkamış'ta Meşaleler 90 Bin Şehit İçin Yandı

Sarıkamış'ta Meşaleler 90 Bin Şehit İçin Yandı
Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan 90 bin asker için 105.nci anma yıl dönümü etkinlikleri kapsamında binlerce kişi soğuk havada meşale yakarak şehitlik anıtına yürüdü.

Kars Olay-Türkiye'nin dört bir tarafından gelerek Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir araya gelen binlerce kişi, Sarıkamış Harekatı'nın 105'inci yılı etkinlikleri çerçevesinde ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle kar yağışı aytında yürüyüş yaptı.

 

Kazım Karabekir Paşa Camisi'nde şehitler için düzenlenen mevlidin ardından protokol, asker, polis ve vatandaşler, ellerinde Türk bayrakları ile meşalelerle Sarıkamış 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplandı. Lapa lapa yağan kar yağışına aldırmayan kalabalık, tekbirler eşliğinde yürüyüşe başladı. Türkiye'nin farklı kentlerinden gelenler, ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle  'En büyük asker bizim asker', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak 3 kilometrelik yürüyüş sonrası Yukarı Sarıkamış Şehitliği'ne geldi. Yürüyüşün ardından protokol, hazırlanan "ruhunuz şad olsun" yazısını meşalelerle ateşledi. Buradaki tören okunan duanın ardından sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.