KARS Haber Girişi : 02 Mayıs 2020 23:04

Kars'ta Şap Aşı Kampanyasında Sona Doğru

Kars'ta Şap Aşı Kampanyasında Sona Doğru
Şap aşı kampanyasında sona gelindi. Koronavirüs tedbirleri ile birlikte hayvan hareketliliği de kısıtlanarak ilkbahar aşı kampanyası kapsamında şap aşı çalışması aralıksız sürdürüldü. 

Kars Olay-Konuyla ilgili açıklama yapan Kars Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün; Dünya da etkisini sürdüren koronavirüs ülkemizde de alınan tedbirler kapsamında mücadele ediliyor. Ancak bu yoğun mücadele zamanı çiftçilerimizin tarım ve hayvancılık zamanı olarak çalışmanın sürdürülmesi dönemine denk gelmiştir. Bizler çiftçilerimize yetiştiricilerimize her ne kadar evinizde kalın şehre çıkmayın desekte çiftçi tarlasını ekmek zorunda kalıyor. Ancak Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğü her zaman olduğu gibi personeli ile veteriner hekimleri ile yine sahada çiftçisinin yanında çiftçimizin ve hayvan yetiştiricimizin daha çok kazanması için her tür çalışmayı devam ettiriyoruz. İşte bu manada yaklaşık iki aydır devam ettirdiğimiz Şap aşılama kampanyasının sonuna geldik, Allah'a şükür yüzde 80'ler düzeyinde bir aşılamaya ulaştık tahminen önümüzdeki 15 gün içerisinde buzağı aşılamaları ile birlikte yüzde yüz oranına ulaşacağız ve tüm büyük baş hayvanlarımızın şap aşılama çalışmasını bitirmiş olacağız dedi. Düzgün; Devamında geçtiğimiz hafta itibarıyla 2019 yılı buzağı destek ödemeleri başladı, 2020 yılı içerisinde doğmuş olan buzağıların küpeleme çalışmaları ve burusella aşılarını yapmaya başlayacağız. Şap aşı kampanyamız bittiği an itibarıyla hemen küpeleme ve burusella aşılamasına başlayacağız, bu çalışmalarımızda yetiştiricilerimiz'de bizlere ve ekiplerimize yardımcı oluyorlar. Bu çalışmalarımızda yer alan küpeleme çalışmaları bakanlığımızca ücretsiz yapılmaktadır ancak uygulama ücreti ve pasaport bedeli alınacak. Buradan yetiştiricilerimizden ricam köyünüze işletmenize gelen personellerimize yardımcı olmaları ve bir günlük olan buzağılarının aşı ve küpelemelerini yapmalarını istiyorum açıklamasında bulundu.

 

Kaynak: Kars Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.