KARS Haber Girişi : 03 Mayıs 2020 03:00

Kars Belediyesinin Atık Kutusu Ya Virüs Kutusu Olursa?

Kars Belediyesinin Atık Kutusu Ya Virüs Kutusu Olursa?
Kars Belediyesi'nin şehrin çeşitli noktalarına koyduğu atık eldiven ve maske kutuları "maske ve eldiven kutusu mu virüs kutusu mu?" yorumlarına neden oldu.

Kars Olay- Kars Belediyesi'nin maske ve eldiven atıklarını ayrı şekilde atılması için şehrin çeşitli noktalarına koyduğu 40 adet atık kutusu vatandaşlar tarafından "maske ve eldiven kutusu  virüs kutusuna dönüşmesin?" yorumlara neden oldu.

 

BELEDİYENİN ATIK KUTULARI VİRÜS KUTULARINA DÖNÜŞMESİN?
Vatandaşların kullandıkları eskiyen maske ve eldivenleri çöp kutularına değil de bu kutulara atmasını isteyen Kars Belediyesi, kutuları ayakla açılabilen atık kutuları yerine elle açılabilen atık kutuları kullanması ise "Belediye'nin Atık Kutuları Virüs Kutularına Dönüşür mü?" yorumlarına neden oldu. Şöyle ki kooronavirüsten korunma tedbirleri kapsamında insanlar sosyal mesafeyi korurken, birbirleri arasında tokalaşmaktan dahi kaçınırken bu atık kutularını ellleriyle açıp eskiyen maske ve eldivenleri kutuların içine atması ayrı bir risk oluşturmayacakmı sorularını akıllara getiriyor? Konuyla ilgili vatandaşlar bu kutuların acil olarak ayakla açılabilen kutularla değiştirilmesi gerektiğini belirterek; "Belediye şehrin farklı noktalarına 40 adet atık maske ve eldiven kutuları koydu. Bu güzel bir uygulama ama; insanların bu kutuları elleriyle açmak zorunda kaldığı zaman virüs bulaşma riski yokmudur? İnsanlar sosyal mesafeyi korurken, birbirleriyle tokalşmaktan dahi kaçınırken, bir başkasının eliyle açtığı o kutuyu başka biri eliyle açıp maske ve eldivenini oraya atacak. Hal böyle olunca böyle bir durumda virüs bulaşma riski olmayacak mı? Acilen Belediye bu kutuları ayakla açılan kutularla değiştirmelidir. Bu uygulama güzel ama atık kutuları elle açılan kutular yerine ayakla açılan kutular olmalıdır. Elle açılan değil de ayakla açılan atık kutusu konulmasında Kars Belediyesi biran önce hassasiyet göstermelidir." açıklamalarında bulundu.

 

BELEDİYE ELLE AÇILAN ATIK KUTULARI İÇİN BU AÇIKLAMAYI YAPMIŞTI:
Kars Belediyesi şehrin farklı noktalarına 40 adet atık kutusu konulduğunu duyararak şu açıklamada bulunmuştu: "Maske ve eldiven atıklarını ayrı şekilde muhafaza etmek için Temizlik İşleri Müdürlüğümüzce Şehrimizin merkezine 40 adet atık kutusu konulmuştur. Halkımızdan da kullanım konusunda hem kişisel hem de toplum sağlığı için ayrıca hassasiyet göstermesini rica ediyoruz."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.