KARS Haber Girişi : 14 Haziran 2019 19:54

Kars'ta Öğrenciler Karnelerini Aldılar

Kars'ta Öğrenciler Karnelerini Aldılar
Kars'ta okullarda öğrenim gören 65 bin öğrenci 2018-2019 eğitim öğretim yılını düzenlenen karne töreni ile tamamlayarak yaz tatiline girdi.

Kars Olay- Kars Valisi Türker Öksüz'ün katılımı ile Kars Atatürk İlköğretim Okulu'nda karne töreni gerçekleştirildi.

 

Tören programına gelen Kars Valisi Türker Öksüz'ü girişte minik öğrencilerin sergilediği Kafkas Halk oyunları gösterisinin izlenmesinin ardından karne dağıtımına geçildi. İlk defa karne alacak olan birinci sınıf öğrencilerinin bulunduğu sınıfa giren Kars Valisi Türker Öksüz burada öğrenciler ile velilere yaptığı konuşmada; 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılının sonda erdiğini, uzun ve yorucu bir çalışmanın sonunda tatile gidildiğini belirtti."

Vali Türker Öksüz: “ Öncelikle bu eğitim ve öğretim yılı boyunca özverili, gayretli çalışmalarından dolayı bütün öğretmenlerimize, eğitim camiamızın değerli yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Çok şükür kazasız belasız bir eğitim ve öğretim yılını başarılı bir şekilde geride bıraktık. Elbette bundan sonra daha başarılı eğitim ve öğretim yılı geçirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki yıllar hedeflerimizin daha yüksek olduğu bir eğitim ve öğretim yılı olacak inşallah. Bu öğrencilerimiz, çocuklarımız bizim her şeyimiz, geleceğimiz, milletimizin umududur. Milletimiz bu öğrencilerden, bu çocuklardan çok şeyler bekliyor. Gelişmiş ve kalkınmış bir Türkiye’yi oluşturmada öğrencilerimize çok önemli görevler düşüyor. Onların gayretleriyle inşallah hedeflediğimiz başarıları yakalayacağız.” dedi.

Kars Valisi Türker Öksüz öğrencilere hitaben: “ Öğrencilerimiz tatili hak ettiler. Bizim öğrencilerimizden isteğimiz bol bol dinlensinler, eğlensinler, arzu ettiklerini yapsınlar, anne ve babalarıyla birlikte vakit geçirsinler ama bir yandan da elbette bir şeyler öğrensinler, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılsınlar, sizinle birlikte ülkemizin başka köşelerini gezsinler ülkemizi tanısınlar. Bu ülke çok kıymetli bir ülke, her tarafı, her karış toprağı çok önemli değerler ifade eden bir ülke, şehit kanlarıyla kazandığımız çok kutsal bir ülkede yaşıyoruz. Dolayısıyla öğrencilerimiz ülkemizi de tanısınlar, bir şeyler okusunlar, ders kitabı okumalarını tabi ki istemiyoruz, beklemiyoruz ama hayatın her alanına ait kitaplar okusunlar.” ifadelerini kullandı.

Öğrenci velilerine de seslenen Vali Türker Öksüz: “Veli olarak sizlere de çok şey düşüyor. Öğrencilerimizi bu süre içerisinde hayata hazırlamada çok fazla fedakârlık gösterdiniz, özveri gösterdiniz, size de teşekkür ediyorum. Ama karnedeki sonuç hepimizin çalışmasının bir sonucudur. Karne hepimizin çalışmasıdır. Karnedeki sonucu sadece öğrenciye yüklememek lazım. Dolayısıyla bazı öğrencilerimizin eksiklikleri olabilir, önemli olan onları tamamlamaktır. Onların şevklerini, özgüvenlerini asla kırmayalım, rehberlik edelim, gelecek için daha fazla cesaretlendirelim ve hayata hazırlamada onların özgüvenlerini artırıcı davranışlarda bulunursanız memnun oluruz.” Şeklinde konuştu.

Vali Türker Öksüz daha sonra öğrencilere karnelerini ve “Adam Olmuş Çocuklar” serisinin “Ben Fuat Sezgin” kitabını hediye etti.

Kars Valisi Türker Öksüz ve İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ile müdür yardımcıları daha sonra öğrencilere karnelerini dağıtmasının ardından karne dağıtım töreni sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.