ASAYİŞ Haber Girişi : 11 Ağustos 2019 00:56

Kars'ta 'Kemerin Ses Getirsin' Uygulaması

Kars'ta 'Kemerin Ses Getirsin' Uygulaması
Kars'ta, “Kemerin Ses Getirsin” ve “Yaşam İçin Kısa Bir Mola” Uygulaması yapıldı.

Kars Olay-Kars Valisi Türker Öksüz ve beraberinde 65. Dönem UDH Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile birlikte, İçişleri Bakanlığınca trafik kazalarını azaltmak, sürücü ve yolcularda farkındalığı artırmak amacıyla hayata geçirilen “Kemerin Ses Getirsin” ve “Yaşam İçin Kısa Bir Mola” uygulamalarına katılarak denetimlerde bulundu.

 

İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç ve İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik’in de hazır bulunduğu denetim kapsamında Faikbey Caddesi üzerinde durdurulan araçtaki sürücülere “Kemerin Ses Getirsin” ve “Yaşam İçin Kısa Bir Mola” projesi hakkında bilgilendirme broşürü dağıtılarak daha sonrasında trafik uygulama noktasına geçti.

 

Emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından Kars-Erzurum Karayolunda gerçekleştirilen trafik uygulamasında seyahat eden şoför ve araçtaki vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Öksüz ve Ahmet Arslan vatandaşları trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

 

Olası bir trafik kazasında emniyet kemerinin hayat kurtardığını belirtildiği, #kemerinsesgetirsin farkındalık projesine katılmalarını istenilerek: “Gitmek istediğiniz yere sağlıklı, huzur içerisinde gidebilmek için ve büyük sevinçle, mutlulukla ulaştığımız mübarek Kurban Bayramının huzur, sağlık, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayabilmek için kemerin ses getirsin.” mesajını verilerek vatandaşların bayramları kutlandı.

 

Kurban Bayramı nedeniyle yapılan uygulamalar hakkında gazetecilere açıklama yapan Kars Valisi Türker Öksüz, “Bütün aldığımız tedbirler vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirmesine yöneliktir. Aldığımız tedbirlerin bir kısmı asayişle ilgili, bir kısmı trafikle ilgilidir. Ama her şeyden önce istiyoruz ki vatandaşımız bu bayramı sağlık ve huzur içerisinde sevinçle geçirsin. Onun için gitmek istediğimiz yere giderken bütün sürücülerimizin ve vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını rica ediyorum. Çünkü ne olursa olsun, sağlık içerisinde olmazsak bu bayramların hiçbir anlamı kalmaz. Ülkemizin her yanından ölü, yaralı haberleri aldığımız zaman hakikaten bundan çok üzüntü duyuyorum ve bu bayram adeta zehir oluyor. Bütün vatandaşlarımızdan kurallara uymalarını bekliyorum, sağlıklı ve huzurlu bir bayram diliyorum.” Şeklinde konuştu.

 

Kars Valisi Türker Öksüz, daha sonra Kars-Digor Karayolu üzerinde bulunan uygulama noktasına geçerek burada trafikteki yorgun sürücülerin birkaç dakika dinlenip çay-kahve içerek daha dinç bir şekilde yollarına devam etmesi bu şekilde kazaların önüne geçilmesi amacıyla kurulan “Yaşam Tünelini” ziyaret ederek uygulama hakkında bilgiler aldı.

 

“Kemerin Ses Getirsin” ve “Yaşam İçin Kısa Bir Mola” projesi kapsamında yürütülen uygulamada; kural ihlali yapan sürücülere emniyet kemerinin önemi, alkol ve cep telefonu kullanımının trafikteki etkileri, yakın takip ve aşırı hız konularında bilgi veriliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.