İLÇELER Haber Girişi : 11 Ağustos 2019 00:23

Vali Öksüz Karakurt Köylülerini Dinledi

Vali Öksüz Karakurt Köylülerini Dinledi
Kars Valisi Türker Öksüz, Karakurt Barajı İnşaatı Değerlendirme Toplantısına Katıldı

Kars Olay-Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Milletvekili TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ile birlikte Sarıkamış İlçesinde yapımı devam eden Karakurt Barajı’nın inşaat sahasında kalan taşınmazlarla ilgili olarak yaşanan kamulaştırma problemlerinin çözümü için yüklenici firma ve vatandaşlarla düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Sarıkamış Kaymakamı Recep Koşal, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, DSİ 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tuncer Tekin’in de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Vali Türker Öksüz; tüm dünyada olduğu gibi büyüyen ve gelişen ülkemizde de enerji ihtiyacının her geçen gün arttığını, buna paralel olarak ülkemizin enerji ihtiyacı ile birlikte Kars ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Karakurt Barajı’nın önemine vurgu yaptı.

Karakurt Barajı gibi büyük bir yatırımın hayata geçirilmesinde kamulaştırma konusunda yaşanan bazı sıkıntıların olduğunu ve bu sıkıntıların çözümü için yüklenici firma ve arazi sahibi vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten Kars Valisi Türker Öksüz, vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi adına Valilik olarak, devlet olarak her zaman vatandaşların yanlarında olduklarını belirtti.

Vatandaşlara bir konuşma yapan Vali Öksüz “Sizler sahipsiz değilsiniz, Valilik olarak her zaman sizlerin yanınızdayız” diyerek, barajın kısa süre sonra su tutacağını belirterek yüklenici firma yetkililerine sorunların hızlı bir şekilde çözümü için Kurban Bayramı’nın hemen sonrası için son değerlendirmelerini yaparak yeni tekliflerin hazırlanması talimatında bulundu.

Yüklenici firmanın yapacağı son değerlendirmenin ardından sorunu aşmak için yine bir araya geleceklerini belirten Kars Valisi Türker Öksüz, kamulaştırma konusunun çözülmesi ile birçok sorunun da çözüleceğini bu sayede yeni yerleşim yeri için yapılacak kamu yatırımları iskan çalışmarına hız verileceğini söyledi.

Yeni yerleşim yeri için vatandaşların istek ve talepleri doğrultusunda ilgili kurumların çalışmalar yapacaklarını ve vatandaşlara kredi dâhil birçok konuda yardımcı olunacağını belirten Vali Öksüz, kamulaştırma konusu başta olmak üzere diğer sorunların iyi niyt çevresinde çözüleceğini vurguladı.

Toplantıda vatandaşlara da söz vererek istek ve taleplerini dinleyen Kars Valisi Türker Öksüz, kamulaştırma dâhil diğer sorunların çözümü için ilgililere talimatlarda bulundu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.