KARS Haber Girişi : 03 Nisan 2019 21:13

Kars'ta İl Koordinasyon Toplantısı

Kars'ta İl Koordinasyon Toplantısı
İl Koordinasyon Kurulu’nun 2019 yılının ikinci toplantısı Kars Valisi Türker Öksüz’ün Başkanlığında Valilik Gazi Toplantı Salonunda yapıldı.

Kars Olay-Toplantının açılış konuşmasını yapan Kars Valisi Türker Öksüz, toplantının amacına uygun olarak kurumlar arasında koordinasyonun sağlanmasının önemine vurgu yaptı. Toplantıya katılan 42 yatırımcı kuruluşumuzdan 23’ünün 354 projesi olduğunu belirten Sayın Valimiz,  toplam proje tutarının 2 milyar 381 milyon 369 bin TL, bu projelerin önceki yıllar harcama toplamının 666 milyon 334 bin TL, 2019 yılı ödenek tutarının 183 milyon 205 bin TL ve dönem sonuna kadar yapılan harcama tutarının 229 milyon 503 bin TL olduğunu söyledi.  

 

Vali Türker Öksüz, Kars'ta  kış şartlarının ağır olduğunu, dolayısıyla inşaat mevsiminin de kısa olduğu belirterek, mevcut ödeneklerin serbest bırakılması ve bunların hızlıca kullanılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayarak: “Yatırımcı kuruluşlardan isteğimiz; tüm hazırlıklarını zamanında yapılması, yatırımların hız kazanması açısından büyük önem taşımaktadır. İlimizde devam etmekte olan çok önemli yatırımlar var. Yapılan yatırımlar yönünden teknik personel sıkıntımız var ama kurumlarımızın imkan ve kabiliyetlerini birleştirerek, işbirliği yaparak bu konuyu çözmemiz gerekiyor. Ödenek sıkıntımız olabilir ama önemli olan mevcut ödenekleri hızlı bir şekilde kullanmaktır. Umuyorum ki önümüzdeki dönemde daha fazla ödenekle yatırımlarımızı en kısa sürede tamamlarız ve bu toplantıyla birlikte, inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte yatırımlarımızı en kısa sürede realize ederiz. Koordinasyon gerektiren konularda kurumlar arasında mutlaka görüşmeler yapılması ve sorunun en kısa sürede çözülmesi gerekiyor. Bu vesileyle tüm kuruluşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

Toplantı  Kars Valisi Türker Öksüz'ün konuşmasının ardından yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerinin çalışma ve projeleri hakkında yaptıkları sunumun ardından sona erdi.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısına Kars Valisi Türker Öksüz, Belediye Başkan Vekili Yakup Yıldız, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Vali Yardımcısı Serdar Demirhan, Kaymakamlar, yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının Bölge Müdürleri, İl Müdürleri ve basın mensupları katıldı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.