SİYASET Haber Girişi : 03 Nisan 2019 20:03

MHP Adayı Çetin Nazik'ten Seçim Açıklaması

MHP Adayı Çetin Nazik'ten Seçim Açıklaması
Kars'ta 31 Mart seçimlerine Cumhur İttifakı çatısı altında giren MHP'li aday Çetin Nazik seçim süreci ve seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu

Kars Olay- MHP'li aday Çetin Nazik Kars'ta gerçekleşen 31 Mart seçim süreciyle ilgili olarak; "31 Mart yerel seçimleri sonucunda an itibariyle tamamlanmış oldu. Kars halkı HDP Belediyesiyle birlikte hayatını idame ettirecektir. Bana göre çok başarılı bir seçim kampanyası yürüttük olumsuzluklara rağmen. Aldığımız oy yabana atılır bir oy değil.  Mevcut bağımsız belediyenin tüm olumsuzluklarını bize mal ederek bizi yıpratıp seçmenin kafasını karıştırdılar. Artık bir seçim süreci geride kaldı, geçmişi yeniden gözden geçireceğiz bütün Kars halkının yeniden gönlüne girerek MHP burada bir milletvekili çıkartarak, yerelde mutlak suretle tekrar iddialı bir şekilde belediye başkanlığına hazırlanıp kazanacağız bunu şimdiden söylüyorum." dedi.

 

Nazik açıklamasını; "Yerel seçimlerde biz ciddi bir başarı sağladığımızı bütün kamuoyu biliyor. Enson seçimlerde 2850 oy almışız ki o zamanda bu kadar yıpratma yokken, 2850 oy alınmasına rağmen 11 bin oy bandına getirmişiz. Kars halkı 11 bin oyla iradesini ortaya koymuşsa bu bir umut ağacıdır ilerde meyvelerini almayı bekleyeceğiz. İtirazımızla bir oy bile yanlış yere gitmesin hak eden hanelere yazılmasını istedik. Oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Kars huzur ve güven şehridir, Türk Kürt ayrımı yoktur bir kardeşim ne kadar Kürtse bende o kadar Kürdüm, ben ne kadar Türksem diğer kardeşim de o kadar Türktür. Kars halkına şu çağrıyı yapmak istiyorum hiç bir provakasyona kapılmadan herkesle kucaklaşıp selamlaşacağız.

 

Cumhur İttifakı olmasa Nasıl bir süreç olurdu sorusuna ise; İttifak olmasa da yine aynı sonuç çıkardı. Belediyenin başarısızlığından dolayı ciddi bir algı yaratıldı. Seçimden bir kaç öncesine kadar Kars'ta MHP'nin bu kadar oy alacağını düşünmüyordu, demek oluyor ki MHP buranın mihenk taşlarından olan bir partidir." dedi.

 

MHP geçen seçime göre oylarını korudu mu?  sorusuna ise; "Biz oylarımızı korumak peşinde değiliz, yükseltmek peşindeyiz. Oylarımızı koruduk ama yükseltmemiz gerekiyor du. Oylarımız yükselmemiş korunmuştur. 

Kimse kimsenin oyuna ipotek koyamaz, halk tercihini böyle yapmıştır. Biz MHP olarak 2014 seçimlerinde aldığımızı oyun üzerine 3 4 bin koymamız gerekiyordu. Cumhur İttifakı adayı Çetin Nazik ciddi bir oy almış,  buda gösteriyor gelecekte MHP daha etkili olacak. Kimin ne kadar oy verip vermediği konusunda yorum yapmak istemiyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.