Kars Olay-Merkeze 50 kilometre mesafedeki Oğuzlu köyünde yaşayan Kültür Bakanlığına bağlı halk ozanı Arif Gülcani, korona türküsüne eşek sırtında klip çekmek istedi. Sazıyla birlikte türküsünü seslendiren Gülcani eşeğin hareket edip farklı yönlere yürümesiyle zor anlar yaşadı. Eşeği durdurmak için seslenen Gülcani, klibini eşek sırtında bir kaç deneme sonrası tamamlayabildi.

 

Kültür Bakanlığına bağlı halk ozanı Arif Gülcani, koronavirüse dikkat çekmek için doğup büyüdüğü köyünde eşek sırtında klip çekmek istedi. Çekimleri defalarca yapılan klip çalışmalarında eşeğin üstüde durmak çok da kolay olmadı. Hem saz çalıp hem de “Korona” türküsünü seslendiren Arif Gülcani, eşeğin hareket etmesiyle düşme tehlikesi de geçirdi. Zaman zaman eşek Arif Gülcani’yi kaçırınca ortaya da ilginç görüntüler çıktı. Arif Gülcani, eşekten düşme anında ise “Durdurun bu eşeği” diyerek sazını çekim görevlilerine güçlükle verebildi.

 

Aşık Arif Gülcani, “Allah Türkiye’mize zarar vermesin. İçinde bulunduğumuz bu korona virüsünden bir an önce kurtulmayı rabbimizden diliyorum. Bizde halk ozanları olarak köyümüzde güzel bir klip çekelim dedik, Korona virüsüyle ilgili. Emeği geçen herkese ben teşekkür ediyorum. Klipte eşek arkadaşım “Mıstık”la beraber bu virüse dikkat çekmek istedik. Umarım bir mesaj verebilmişizdir.“ dedi.

 

Arif Gülcani dörtlüklerinde şu dizelere yer verdi:
“Geziyorum diyar diyar / Olmaz olsun bu korona / Nasıl olayım bak diyor / Olmaz olsun bu korona. / Bu korona bu korona / Gözün kör olsun korona.

 

İçimizde acımız var / Ayrı ayrı yolcumuz var / Geri gelen hacımız var / Olmaz olsun bu korona. / Ah korona vah korona / Gözün kör olsun korona.

 

Saracağım bak döşeği / Durduramıyorum eşeği / Kıracağım bak meşeği / Olmaz olsun bu korona. / Bu korona bu korona / Gözün kör olsun korona.

 

Atıyorum burada nara / Nerem var ki gidem nere / Doktor bulmadı bak çare / Olmaz olsun bu korona. / Bu korona bu korona / Gözün kör olsun korona.

 

Gülcaniyim ağlıyorum / Kollarımı bağlıyorum / Derde derman arıyorum / Olmaz olsun bu korona. Bu korona bu korona / Gözün kör olsun korona.

 

Eşeğim durmaz gidiyor / Bilmem nere götürüyor / Nasıl öylece kaçıyor / Olmaz olsun bu korona. Bu korona bu korona / Gözün kör olsun korona.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.