KARS Haber Girişi : 17 Mayıs 2019 23:54

Kars'ta Evliya Cami Abdesthanesinin Şadırvanı Hala Yapılmadı

Kars'ta Evliya Cami Abdesthanesinin Şadırvanı Hala Yapılmadı
Kars’ta geçtiğimiz sene mayıs ayında açılışı yapılıp halkın hizmetine sunulan Kars Evliya Cami Abdesthanesinin şadırvanı hala yarım şekilde bekliyor.

Kars Olay-Geçtiğimiz 2018 yılı mayıs ayında yapımı tamamlanan ve vatandaşların hizmetine sunulan Kars Evliya Cami abdesthanelerinin önündeki şadırvan bir türlü tamamlanamadı. Hemen hemen bir senedir yarım bırakılmış bir şekilde yapılmayı bekliyor. Kars Valiliği koordinesinde, Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan, Anıtlar Kurulu tarafından kontrolü sağlanan ve Kars İl Müftülüğü kontrolünde olan abdesthanelerin önündeki şadırvanın bu sezon içerisinde bitirilip halkın hizmetine sunulup sunulmayacağı ise belirsizliğini koruyor. 

 

Giden Vali Rahmi Doğan Yaptırdı Şimdiki Vali Türker Öksüz Tamamlatacak mı?
Kars’a Vali olarak atandığı günden Hatay Valiliği’ne atandığı güne kadar birçok çalışma yapıp Karslıların gönlünü kazanan Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın girişimleriyle yaptırılan Evliya Cami Abdesthanelerinin yarım kalan şadırvanını ise; Vali Doğan’dan sonra Kars’ın yeni Valisi Olan ve geldiği günden beri Kars’ın sokaklarını hiç boş bırakmayan Vali Türker Öksüz’ün ilk gün makama oturduğunda “Bizim anlayışımız fakir fukarayı, garip gurebayı Cenab-ı Hakk’ın emaneti kabul eden bir anlayıştır.” açıklamasına binaen yarım kalan şadırvanı tamamlanması yönünde talimat vermesi bekleniyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.