KARS Haber Girişi : 29 Ekim 2018 13:02

Kars'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Kars'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
Kars'ta Cumhuriyet Bayramı'nın 95. Yılı düzenlenen törenlerle coşkulu bir şekilde kutlandı.

KarsOlay-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 95. Yıl etkinlikleri Kars Valisi Rahmi Doğan'ın Hükümet Konağı'nda tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Program, Hükümet Konağı önündeki tören alanında devam etti. 

Tören alanında devam eden kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla start aldı. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla devam eden programda "Cumhuriyet Koşusu"nda dereceye giren sporculara ödüllerini Kars Valisi Rahmi Doğan,  14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın ellerinden aldı. 

 

Kars Valisi Rahmi Doğan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; "Bugün, tarihi şan ve şerefle dolu aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele karşı göğsünü siper ederek kurduğu Cumhuriyetimizin 95’nci kuruluş yıl dönümü.

Bu anlamlı gün vesilesi ile sözlerime başlarken; yüce milletimizin bu haklı onur gününde sizlerle birlikte olmaktan, bu günü sizlerle birlikte kutlamaktan duyduğum gurur ve memnuniyetimi ifade ediyor, sizleri en kalbi duygularımla saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.

Millet olarak yeniden dirilişimizin simgesi olan Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. Gücünü halktan alan, iktidarın millette olduğu Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinden yeniden dirilişinin adı olmuştur. Aziz milletimizin tabiatına ve geleneklerine en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyet sayesinde devletimiz o günden bu güne, yeni ve sağlam esaslarıyla istikbal yolunda hızla ilerleyerek çağdaş dünyada hak ettiği onurlu yerini almıştır.

Sevgili Karslılar, değerli gençler,

Aradan geçen doksan beş yıla baktığımızda; ekonomik gelişmelerin yanında, demokratikleşme, insan hakları ve diğer reformlar sayesinde ülkemiz bugün, örnek gösterilen, ilham alınan bir ülke haline gelmiştir. Yaşanılan sıkıntılı günlerin ardından kanla, irfanla kurduğumuz Cumhuriyetimizin kazanımları sayesinde bugün büyük bir millet ve devlet olmanın haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğimiz sürdükçe, ecdadımıza layık evlatlar olarak azimle çalıştıkça, dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Bugün ülkemizin başarıları ile gurur duyarken üzerinde yaşadığımız ve her karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu toprakların dünyanın en pahalı toprakları olduğunu unutmayalım. Bu milletin büyüyüp gelişmesinden, doğrulup ayağa kalkmasından rahatsız olanlar tarihin her döneminde olduğu gibi günümüzde de bizi yok etmek, bize boyunduruk vurup diz çöktürmek için her türlü yola başvurmaktadırlar.

Nitekim dış güçlerin maşası olan FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016 gecesi yapılan ihanet girişimi, güney sınırlarımızda oluşturulmak istenen terör koridoru ve spekülatif saldırılarla ekonomi üzerinden yapılan ülkemizi yok etme girişimleriniunutmadık, unutmayacağız.

Cumhuriyetimizin 100’ üncü yaşında her yönüyle güçlü bir ülke olmamız için gerekli olan güce, yeterli akla, birikime ve tecrübeye sahibiz. Biliyoruz ki; ayyıldızlı bayrağımızın altında vakit tek yürek, tek vücut ve tek millet olma vaktidir. Vakit akıl ve gönül birliği vaktidir. Vakit, ecdattan teslim alınan mirası geleceğimizin teminatı gençlere en iyi şekilde teslim edebilmek için gayret gösterme vaktidir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere,  şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum. Aziz milletimizin ve siz Karslı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı tekrar kutluyor; nice güzel bayramlarda birlikte olmak dileğiyle sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum."dedi.

Tören programı dolayısıyla İsmail Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi, Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Folklör Ekibi halk oyunları gösterisi yapıldı. Askeri birliklerin resmi geçiş töreninde vatandaşlar coşku ve gurur ile uzun süre askeri birlikleri alkışladılar, daha sonra ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı son buldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.