KARS Haber Girişi : 28 Ekim 2018 21:21

Vali Lala Mustafa Paşa Çeşmesinden Şerbet Akacak!

Vali Lala Mustafa Paşa Çeşmesinden Şerbet Akacak!
Kars Valiliği'nce yaptırılan Vali Lala Mustafa Paşa çeşmesinde yapım çalışmalarında sona gelindi.

Kars Olay- Önümüzdeki hafta içi açılışının gerçekleştirileceği Vali Lala Mustafa Paşa çeşmesinnin yapımında sona gelindi. Bu gün ise Kars Valisi Rahmi Doğan Kars Valiliği'nce Evliya Camii çevre düzenleme çalışmaları kapsamında yapımına devam edilen Lala Mustafa Paşa Çeşmesini inceleyerek yetkililerden son durum hakkında bilgiler aldı. Son kararname ile Hatay'a atanan Vali Doğan gider ayak ta olsa kendi döneminde başlatılan tüm çalışmaları bitirip öyle gitmeyi düşünüp arkasında yarım kalan iş bırakmamayı hedefiliyor.

Vali Lala Mustafa Paşa Çeşmesinden Şebet Akacak
Yapımı neredeyse tamamlanma aşamasına gelen Vali Lala Mustafa Paşa çeşmesi önümüzdeki hafta açılması planlanırken açılacağı güne özel ise çeşmenin musluklarından şerbet akacağı öğrenildi. İçine özel ayrı bir bölgme yapılan çeşmede milli ve dini bayramlarda şerbet akıtılması için özel ayrı bir havuz yapıldı öğrenilirken düşünülen ayrı bölme ise Osmanlı zamanından gelen bir gelenek olduğu bilinmekte.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.