KARS Haber Girişi : 10 Mayıs 2019 23:11

Kars'ta Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı

Kars'ta Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı
Kars'ta Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu (BMİKK) Mayıs Ayı toplantısı yapıldı.

Kars Olay- Kars Valisi Türker Öksüz’ün Başkanlığında yapılan toplantıda Cumhurbaşkanlığı genelgesi doğrultusunda çalışmalarına devam etmekte olan Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu (BMİKK) ve teknik çalışma gruplarının amacının; uyuşturucu, alkol, tütün ve davranışsal bağımlılıklarla mücadelede durum tespitinde bulunulması, uygulanabilecek faaliyetlerin değerlendirilmesi, paydaş kurumların belirlenmesi, bütün sürecin kurul üyesi kurumların iş birliğiyle koordineli olarak yürütülebilmesi ve takibinin il düzeyinde gerçekleştirilmesinin sağlanması konuları ele alındı. 

 

Vali Türker Öksüz: “İlimizde uyuşturucuyla mücadelede sıfır tolerans prensibiyle çalışmaktayız. Güvenlik birimlerimiz uyuşturucu ile mücadelede yoğun mesai harcamaktadır. Gerek yapılan uygulamalarla, düzenlenen operasyonlarla gerekse önleyici tedbirlerle uyuşturucu tacirlerine darbe vurulmaktadır. İlimizde bulunan ve suç odaklı kişilerin kullandığı veya kullanabileceği metruk binaların yanı sıra okul çevreleri, park, bahçe ve sosyal alanlar ile ilgili olarak paydaş kurumlarla okul çevreleri başta olmak üzere sokaklarımızın uyuşturucudan temizlenmesine yönelik ekip uygulamalarımız aralıksız bir biçimde devam etmektedir. Ayrıca; uygulamaya konulan Uyuma Projesi ile ilgili daha geniş çevrelere ulaşılarak tanıtım faaliyetleri yapılmak suretiyle toplumsal bilincin oluşturulması ve farkındalığı artırmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

 

Güvenlik güçlerimiz tarafından yapılan faaliyetlerde ele geçirilen uyuşturucu maddeler ile ilgili bilgileri de paylaşan Sayın Valimiz, 2019 yılının ilk dört ayında meydana 36 olayda, 87 şüpheliye işlem yapıldığını ve bunlardan 9’unun tutuklandığını söyledi. 2019 yılının ilk dört ayında (Ocak-Nisan); 476,87 gram esrar, 6 gram kubar esrar, 4.076 gram eroin, 3 gram skunk, 1 adet ecstasy, 196,46 gram metamfetamin, 3 adet sentetik ecza, 10137 paket kaçak sigara, 26 litre kaçak içki ele geçirildiğini ve çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurguladı.

 

Daha sonra İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan çalışmaları içeren sunum yapıldı.

 

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu (BMİKK) Mayıs Ayı toplantısı, koordinasyonu gerektiren konularda yapılan istişarelerin ardından sona erdi.

 

Toplantıya; Vali Türker Öksüz, 14.Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Vali Yardımcısı Uğur Köroğlu, Kaymakamlar, Jandarma ve Emniyet teşkilatının ilgili birim personelleri, İl Sağlık Müdürlüğü personeli ve kurum amirleri katıldı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.