EĞİTİM Haber Girişi : 27 Eylül 2021 22:28

Kars'ta 30 Sınıf Karantinaya Alındı!

Kars'ta 30 Sınıf Karantinaya Alındı!
Kars İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, Kars genelinde 30 sınıfın karantinaya alındığını açıkladı.

Kars Olay- Kars İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, yüz yüze eğitimin başlamasının ardından bazı okullardaki öğrencilerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkması nedeniyle 30 sınıfın karantinaya alındığını açıkladı.

 

Covid-19 tedbirleri altında Kars'ta başlayan eğitim- öğretim döneminin ilk 3 haftasında, il genelinde bazı okullardaki öğrencilerin test sonucu pozitif çıktı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 30 sınıfta karantina uygulanmasına karar verildi. Sınıfları karantinaya alınan öğrenciler, karantina süreci bitene kadar uzaktan eğitim alıyor.

 

Açıklamalarda bulunan Kars İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, Bakanlıktan gelen 435 bin lira ile maske ve el dezenfektanı aldık. İl, ilçe ve köylerimizdeki okullarda maske ve dezenfektan sorunu bulunmamaktadır. İhtiyacı olan öğrenci ve öğretmene maske ve dezenfektan ulaştırılıyor.

 

17 Eylül’de 20 sınıfımız kapalıydı ve 14 günlük karantina süreci haftaya cuma bitiyor ve öğrencilerimiz kaldıkları yerden eğitim öğretime devam edecek. 17 Eylülden bugüne ise 10 sınıfımız daha karantinaya alındı ve toplamda 30 sınıfımız karantinada. Kapalı okulumuz ise bulunmuyor.” İfadelerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.