KARS Haber Girişi : 27 Eylül 2021 17:20

Karslıların Tepkisini Çeken Uzak Şehrin Masalı Final Yapıyor!

Karslıların Tepkisini Çeken Uzak Şehrin Masalı Final Yapıyor!
Karslılar tarafından büyük tepki çeken Aslıhan Güner ile Barış Kılıç'ın başrollerini paylaştığı Uzak Şehrin Masalı dizisi final yapıyor. Reytinge yenilen dizi 5. bölümde ekrana veda edecek.

Kars Olay-   Haber Sitemiz İmtiyaz sahibi Sezgin Yıldız'ın, 'Kars'a Uzak Bir Masal, 'Uzak Şehrin Masalı' başlığıyla köşesine taşıdığı ve eleştiri yağmuruna tuttuğu dizi, "Uzak Şehrin Masalı"ekrana veda ediyor.  

 

Haber Sitemiz İmtiyaz sahibi Sezgin Yıldız; "Gazi Kars’ı ve insanını tanımayan izleyiciler, yöremizin güzel manzaraları arasında yürekli, yiğit, ahlaklı ve namuslu insanlarımızı değil de ne yazık ki ağız ve aksanı Kars’tan bağımsız, tamamen sapkın düşüncelerde olan ve birbirinin namusuna el uzatan insanlar olarak tanıyacaktır.

 

Kars’ın; 23 ayrı medeniyete beşiklik yapmış tarihini, destanlarını, kültür çeşitliliğini bir kenara bırakıp reyting için alakasız mı alakasız ahlaksız bir yapıda milyonlara sunulması kabul edilir gibi değil.

 

Gazi Kars’ı, dizilerin destansı anlatımıyla buluşturmaya ihtiyacımız varken Kars, aksine ahlaki değerlerden yoksun bir kent ve kişiler topluluğu gibi gösterilmeyi hak etmiyor.

 

Yönetmen ve varsa kültür danışmanı Kars’ın değerlerine nasıl tezat ise; ağalık, Hanım ağalık, aile içi müstehcen ilişkiler, konak hayatı, yok olmuş aile yapısı, sınır kaçakçılığı gibi kavramlar da bir o kadar Kars’a tezat ve uzak kavramlardır." diyerek eleştirmiş ve Kars'a uzak bir masal olduğunu vurgulamıştı.

 

FOX Tv'nin çektiği yeni dizi Uzak Şehrin Masalı dün Teşkilat’ın sezonu açmasıyla beraber reytinglerde geriye düştü. Bunun üzerine FOX ile yapım şirketi ekrana veda etme kararı aldı.   TV100'den Birsen Altuntaş'ın haberine göre,  tüm menajerlere dizinin 5. bölümde ekrana veda edeceği bilgisi iletildi.

 

26 Eylül 2021 Pazar akşamı yaşanan dizi çekişmesi, FOX'un yeni dizisine darbe vurdu. İddiaya göre, yayın hayatına yeni başlayan iddialı dizi final yapma kararı aldı. Teşkilat, Yargı, MasterChef Türkiye gibi güçlü yapımların yarattığı reyting fırtınası, şimdiden bir diziyi yolun sonuna getirdi.

 

Uzak Şehrin Masalı dizisi oyuncuları arasında Aslıhan Güner, Barış Kılıç, Timur Acar, Begüm Birgören ve Zeynep Eronat gibi isimler yer alıyor. Dizinin çekimleri Kars'ta gerçekleşti. İstanbul'daki çekimler ise Beykoz Kundura Fabrikası'nda kurulan platolarda ve İstanbul Şile'de çekilecekti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Osman ÇİL 27 Eylül 2021 20:33

    Dizi tepkilere istinaden mi final yapıyor bilemiyorum ama başlangıç konusu saçma ve sürükleyici değildi.